İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Lavrov’un babası Ermeni, soyadı ise Kalantaryan

Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Yerevan’dan Ararat Dağı’nın fotoğrafını çekmişti… Konuyu bugün Star’daki köşesine taşıyan Azerbaycanlı gazeteci Sevil Nuriyeva, Lavrov’un o fotoğrafı Ararat Dağı’na duyduğu hayranlıktan ziyade, provokasyon amaçlı çektiğini öne sürdü. Nuriyeva Rusya, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki kavga ortamına Türkiye’yi de çekmek istediğini yazdı. Azerbaycanlı gazeteci anılan fotoğrafla ilgili ‘çarpıcı’ bir detayı da hatırlattı. Buna göre, Lavrov’un babası aslında Ermenidir. Soyadı ise Kalantaryan.

***
Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Yerevan’dan Ararat Dağı’nın fotoğrafını çekmişti.
Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova fotoğraf çekme anı Facebook hesabından “Ararat Dağı büyüleyiciydi. Sergey Lavrov kendini tutamadı ve Ararat Dağı’nın fotoğrafını çekti” notuyla paylaşmıştı.
Konuyu bugün Star’daki köşesine taşıyan Azerbaycanlı gazeteci Sevil Nuriyeva, Lavrov’un o fotoğrafı Ararat Dağı’na duyduğu hayranlıktan ziyade, provokasyon amaçlı çektiğini öne sürdü. Nuriyeva Rusya, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki kavga ortamına Türkiye’yi de çekmek istediğini yazdı.
Azerbaycanlı gazeteci anılan fotoğrafla ilgili ‘çarpıcı’ bir detayı da hatırlattı. Buna göre, Lavrov’un babası aslında Ermenidir. Soyadı ise Kalantaryan.
Gürcistan’da doğan Lavrov, şu anki soyadını Rus asıllı annesinden aldı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.