İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı, Çavuşoğlu’nun “hoşgörü” açıklamasını değerlendirdi

ECP sözcüsü Edvard Şarmazanov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu’nun açıklamalarını değerlendirdi…  “Türkiye’de 1915 tarihine kadar binlerce Ermeni ve Rum kilisesi vardı. Bu kiliselerin büyük bir kısmı şuanda yoktur, üstelik bazı kiliseler ahır haline getirilmiştir, en iyi sonuç ise camiye dönüştürülmektir. Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’un sembollerinden biri, zamanında Osmanlı Türkler tarafından Ayasofya Camisine dönüştürülen Aziz Sofya Katedralidir. Türkiye, yıllar boyunca kültürel soykırım gerçekleştirdi. Azerbaycanlılar da Türkiye’den geride kalmadılar. Yeni Culfa’daki binlerce haçkarların yok edilmesi, Azerbaycan devletinin ‘höşgörülüğünün” bir ifadesi. Onların yeni  ve sahte bir tarih yazma ihtiyacları varsa , bizim gerçekleri anlatmakta bir sakıncamız yok. Vu tüm medeni dünya bunları biliyordur.  Bu konuda videolar da mevcuttur.”

***
Ermenistan Cumhuriyet Partisinin yürütme organının oturumundan sonra gazetecilere konuşan ECP sözcüsü Edvard Şarmazanov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu’nun açıklamalarını değerlendirdi.  Şarmazaov, Azerbaycan ile Türkiye’nin hoşgörülü ülkeler olduğunu iddia eden Çavuşoğu’ndan başka, Tayyip Erdoğan’ın da “benzeri düşünce mücevherleri”yle dikkat çektiğini kaydetti.
Uluslararası camiaya kanıtlar sunmak gerektiğini vurgulayan sözcü, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de 1915 tarihine kadar binlerce Ermeni ve Rum kilisesi vardı. Bu kiliselerin büyük bir kısmı şuanda yoktur, üstelik, bazı kiliseler ahır haline getirilmiştir, en iyi sonuç ise camiye dönüştürülmektir. Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’un sembollerinden biri, zamanında Osmanlı Türkler tarafından Ayasofya Camisine dönüştürülen Aziz Sofya Katedralidir.
Türkiye, yıllar boyunca kültürel soykırım gerçekleştirdi. Azerbaycanlılar da Türkiye’den geride kalmadılar. Yeni Culfa’daki binlerce haçkarların yok edilmesi, Azerbaycan devletinin ‘höşgörülüğünün” bir ifadesi. Onların yeni  ve sahte bir tarih yazma ihtiyacları varsa , bizim gerçekleri anlatmakta bir sakıncamız yok. Vu tüm medeni dünya bunları biliyordur.  Bu konuda videolar da mevcuttur.”
Şarmazanov, ayrıca şu değerlendirmesini yaptı: “Türkiye ve Azerbaycan hükümetlerinin hoşgörülü olduğunu iddia etmek, Hitler’in Hıristiyan olduğunu söylemek gibi bir şey.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.