İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uluslararası hukuk uzmanı: Bugünkü Türkiye Osmanlı İmparatorluğu’nun halefidir

Stokholm Üniversitesinin uluslararası hukuk uzmanı, profesör Ove Bring  Ermenistan başkenti Yerevan’da düzenlenen 2. Uluslararası  “Soykırım suçlarına karşı” forumunda konuşmada bulundu… Türkiye’nin 1915 yılı için sorumlu olduğunu savunan Bring, ekonomi sorumluluğun da var olduğunu dile getirdi. Bring’e göre o dönemdeki Türkiye’de mülkiyetini kaybedenler ekonomi davalar açabilir, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gidebilirler.

***
Stokholm Üniversitesinin uluslararası hukuk uzmanı, profesör Ove Bring  Ermenistan başkenti Yerevan’da düzenlenen 2. Uluslararası  “Soykırım suçlarına karşı” forumunda konuşmada bulundu.
Bring, konuşma sırasında “Bügünkü Türkiye eski Türkiyenin halefi olduğu için teorik olarak Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşananların sorumlusudur” açıklamasında bulundu.
Türkiye’nin 1915 yılı için sorumlu olduğunu savunan Bring, ekonomi sorumluluğun da var olduğunu dile getirdi. Bring’e göre o dönemdeki Türkiye’de mülkiyetini kaybedenler ekonomi davalar açabilir, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gidebilirler.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.