İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’li Doğan sordu: “Hükümet IŞİD roketlerine neden sessiz”

Ankara – CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Suriye’de IŞİD’in kontrol altında tuttuğu bölgelerden Türkiye’ye atılan roketlere karşı hükümetin ve AK Parti’nin neden sessiz kaldığını sordu. Doğan, TBMM Genel Kurulu’nda Uluslararası Adli İşbirliği Kanun Tasarısı üzerine yaptığı konuşmada IŞİD tarafından Türkiye’ye yapılan saldırıları gündeme getirdi. Bir süreden beri devam eden, son olarak dün Kilis’e yönelik gerçekleşen saldırıları anımsatan Doğan, ortaya çıkan tablonun savaş görüntülerini aratmadığını belirtti. Doğan, yaşananların artık “Roket mermisi düştü” ifadeleriyle açıklanamayacağını ifade ederek “Bu resmen Türkiye’ye sınırları dışından yapılan roketli bir saldırıdır. Savaş tamtamları çalmak tabii ki bizim işimiz değil ama üzülerek söylüyoruz ki bütün bu yaşananlar da sadece savaşlarda olur” dedi.

4 ADAM 8 ROKET
Doğan, tüm bunlar olurken Türkiye’nin rutin yapılan resmi açıklamalar dışında bir açıklama yapmadığına, AKP grubunun da olayı kınamadığına dikkat çekerek “Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus uçağını düşürerek Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren ve bununla da övünen siyasi irade bu roketlere neden sessiz kalıyor. Bunun açıklanmasını bekliyoruz. Hükümetin bu sessizliği akıllara MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında ifade edilen ‘Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim, Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim’ sözlerini hatırlatıyor. Acaba kayıtta yer alan plan mı hayata geçiriliyor diye soruyoruz. Olayın büyüklüğüyle gösterilen tepkinin zayıflığı arasındaki uçurumu nasıl açıklamak gerekiyor?” diye konuştu.
ALGI OPERASYONU
Doğan, Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen ve Türkiye’nin iade ettiği raporda da benzer kaygıların dile getirildiğini ancak Türkiye’nin bunları tartışmak istemediği için “Raporda Ermeni soykırımından bahsediyor” gerekçesiyle algı operasyonu yaptığını söyledi. Raporda, Türkiye’ye yönelik bir dayatma olmadığına vurgu yapan Doğan, raporda sadece Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin hiçbir ön şarta bağlı olmadan iyileştirilmesine yönelik bir öneri olduğuna dikkat çekti.
KINAMAYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ
Söz konusu raporda sınırların güvenliğiyle ilgili dile getirilen kaygıların gerçekleştiğini kaydeden Doğan, “Türkiye artık IŞİD’e müsamaha gösteren bir ülke konumundan çıkmak için ne gerekiyorsa yapmak durumunda. Bu roketler öyle kınamalarla geçiştirilecek türden de değil üstelik. Bu roketlerle ne amaçlanmak isteniyorsa, Türkiye bu oyuna gelmeden, gereken bütün önlemleri almak durumunda” dedi.
Selina DOĞAN İletişim [selinadoganbasin@gmail.com]

Yorumlar kapatıldı.