İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zeytinburnu Belediyesi, Ermeni Vakfına ait araziyi iade etmemeye çalışıyor

İstanbul Surp Pırgiç Ermeni  Hastanesi Vakfı, kendisine ait olan ve daha önce devlet tarafından kamulaştırılan 48 bin 259 metrekarelik arsa  için hukuki mücadelesine devam ediyor… Tapunun iadesinden sonra mahkemeye başvuran Ak Partili Zeytinburnu Belediyesi, iade işlemenin iptali talebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğüne karşı dava açtı.  İstanbul 1. İdare Mahkemesi,  29 Aralık 2014 tarihinde tapu işleminin hukuka uygun olduğuna karar verdi. İdari mahkemede davayı kaybeden Belediye, kararın temyizi için Danıştay’a başvurdu. Danıştay 10. Daire ise hiç görülmemiş bir hızla başvuruyu karara bağlayarak yerel mahkemenin kararını bozdu. Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü,  Danıştay kararına karşı çıkarak kararın tashihi için üst mahkemeye başvuruda bulundu.

***
İstanbul Surp Pırgiç Ermeni  Hastanesi Vakfı, kendisine ait olan ve daha önce devlet tarafından kamulaştırılan 48 bin 259 metrekarelik arsa  için hukuki mücadelesine devam ediyor. “Agos”ta yer alan habere göre,  Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 22 Ocak 2014 tarihli kararıyla arzinin  Surp Pırgiç Hastanesi Vakfına iade edildiğine rağmen, Zeytinburnu Belediyesi mülkün iadesine karşı çıkmaya devam ediyor.
Tapunun iadesinden sonra mahkemeye başvuran Ak Partili Zeytinburnu Belediyesi, iade işlemenin iptali talebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğüne karşı dava açtı.  İstanbul 1. İdare Mahkemesi,  29 Aralık 2014 tarihinde tapu işleminin hukuka uygun olduğuna karar verdi.
İdari mahkemede davayı kaybeden Belediye, kararın temyizi için Danıştay’a başvurdu. Danıştay 10. Daire ise hiç görülmemiş bir hızla başvuruyu karara bağlayarak yerel mahkemenin kararını bozdu. Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü,  Danıştay kararına karşı çıkarak kararın tashihi için üst mahkemeye başvuruda bulundu.
İstanbul Surp Pırgiç Hastanesi’nin karşısında bulunan sözkonusu arazi,  Ermeni toplumunun, Türkiye Cumhuriyeti  tarihinde kamulaştırılan  en büyük mülk. Gayrimenkule,   1974 yılında  “Tapuda malik hanesi boş, buranın sahibi yok” gerekçesiyle el konulmuştu.  Daha sonra ise arazi, belediyelerin kullanımına verildi. Şuanda bu arsa üzerinde Zeytinburnu stadı, Büyükşehir Belediyesine ait kapalı spor salonu ve otopark bulunuyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.