İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En dindar ülkeler sıralaması açıklandı

Araştırmanın geneline bakıldığında din, gelişmekte olan ülkelerdeki insanları hayatında önemli bir yer teşkil ederken, büyük ekonomilere sahip ülkelerin halklarında oranların çok düşük olduğu gözlemlendi. ABD ise bu genellemenin dışında kaldı. 

***
Dünya’da Eğilimler başlığı ile yapılan araştırmada 2015 yılı sıralaması açıklandı. İşte Türkiye’nin sırası
Pew Araştırma Merkezi tarafından Dünya’da Eğilimler başlığı ile yapılan araştırmada dünyada insanların din hakkında ne hissettikleri ortaya konuldu. Araştırmada sonuç olarak Etiyopyalıların yüzde 98’i dini varoluşlarının en önemli parçası olarak gördükleri ortaya çıktı.
Etiyopya’da çoğu Hıristiyan Ortodoks kilisesi mensubu olan grup arasında yapılan anketlerde dinin varoluşlarının önemli bir parçası olduğunu belirlendi.
Etiyopya’yı çoğunluğu Müslüman halktan oluşan Senegal takip etti. Senegallilerin yüzde 97’si dinin varoluşlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
Endonezya, Pakistan ve Burkina Faso gibi ülkelerde halkın onda dokuzu dinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.
Genel Tablo
Araştırmanın geneline bakıldığında din, gelişmekte olan ülkelerdeki insanları hayatında önemli bir yer teşkil ederken, büyük ekonomilere sahip ülkelerin halklarında oranların çok düşük olduğu gözlemlendi. ABD ise bu genellemenin dışında kaldı. Amerikan halkının neredeyse yarısı için dinin hayatın önemli bir parçası olduğu tespit edildi.
Büyük ekonomilere sahip olan ülkelerde, dini değerli addeden insanların oranının yüzde 20 civarında ya da daha az olduğu görüldü. Örneğin İngiltere ve Almanya’da insanların beşte biri “din bizim için önemlidir” dedi.
Çin’de ise dinin öneminin yüzde 3 gibi bir oranda kalması dikkat çekici oldu.

Yorumlar kapatıldı.