İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medvedev, Ermenistan Başbakanı Abrahamyan ile bir araya geldi

Rusya Başbakanı Medvedev, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, mevkidaşı Abrahamyan ile görüştü. Abrahamyan, ”Görüşmede, özellikle ekonomi, enerji, ulaştırma, tarım, turizm, kültür, eğitim ve insani alanlarda işbirliği konularını değerlendirdik. Ermenistan-Rusya Parlamentoları Arası Ekonomik İşbirliği Komisyonunun faaliyetlerinin önemine de vurgu yaptık” diye konuştu… Abrahamyan, “Rusya’dan Ermenistan’a satılan doğalgazın metreküp fiyatı 165’ten 150 dolara indirilecek” dedi.

***
Rusya Başbakanı Medvedev, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, mevkidaşı Abrahamyan ile görüştü.
Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Ermenistan-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) kapsamında yapılan işbirliğine dair konuların ele alındığını söyledi.
Abrahamyan, ”Görüşmede, özellikle ekonomi, enerji, ulaştırma, tarım, turizm, kültür, eğitim ve insani alanlarda işbirliği konularını değerlendirdik. Ermenistan-Rusya Parlamentoları Arası Ekonomik İşbirliği Komisyonunun faaliyetlerinin önemine de vurgu yaptık” diye konuştu.
Görüşmede, Rusya’nın Ermenistan’a sattığı doğalgaz fiyatlarında indirime gidilmesini öngören bir anlaşma imzalandığını dile getiren Abrahamyan, “Rusya’dan Ermenistan’a satılan doğalgazın metreküp fiyatı 165’ten 150 dolara indirilecek” dedi.
Ayrıca Medvedev, ”Rusya Ermenistan’ın güvenilir müttefiki ve dostudur, ve olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalarla ilgili olarak da Medvedev, Dağlık Karabağ sorununun, taraflar arasında barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
”İhtilaf bölgesinde ateşkesin korunması ve sorunun siyasi yollarla çözülmesi çok önemli. Karabağ sorununu askerler değil, diplomatlar çözmeli. Ölümler olmamalı. Rusya, bu soruna siyasi bir çözüm bulmak için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde elinden geleni yapmaya hazırdır ve gerginliğin tırmandırılmasına izin verilmemelidir. Sorunun çözülmesinde mevcut formata alternatif bulunmamaktadır. Minsk Grubu’nun yetkileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından belirlenmiştir.”
Ermenistan Başbakanı Abrahamyan da Dağlık Karabağ sorunun AGİT Minsk Grubu tarafından çözülmesi gerektiğine ve 1994’te imzalanan ateşkes anlaşmasına bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.