İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan: Ermeni işgalindeki bazı bölgeler geri alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldıklarını açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile sınır hattında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 Bölge Ermeni güçlerinden temizlendi.

2 BÖLGE ERMENİSTAN GÜÇLERİNDEN TEMİZLENDİ
Cuma gecesinden bu yana çatışamalrda 12 askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu’nun Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim biriminin Ermenistan güçlerinden temizlendiğini belirtti.
LELE TEPESİ AZERBAYCAN ORDUSU’NUN KONTROLÜNE GEÇTİ
Buna göre, Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan Ordusu’nun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği duyuruldu.

Azerbaycan: Ermeni işgalindeki bazı bölgeler geri alındı
6 TANK, 15 TOPU İMHA EDİLDİ, 100’DEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Bakanlık, çatışmalarda Ermenistan Ordusu’na ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan Ermenistan askeri sayısının 100’den fazla olduğunu ifade etti. Açıklamada, 1 Mi-24 helikopterinin Ermenistan güçleri tarafından düşürüldüğü, 1 tankın ise patlayan mayın nedeniyle kullanılamaz hâle geldiği bildirildi. “Ateşkesin tekrar ihlâli durumunda Ermenistan’a daha ağır darbelerin vurulacağı” ifade edildi.

Yorumlar kapatıldı.