İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından kritik Azerbaycan açıklaması

“Gerginlik hakkında uydurma haberler üreten Azerbaycan tarafı uluslararası teşkilatların uyarılarına saygı göstermeyerek son günlerde tüm Hristyan aleminin kutladığı bayram (Paskalya) sırasında durumu istikrarsızlaştırmak için zemin hazırlanıyordu. Son 24 saat boyunca Azerbaycan tarafından Ermenistan sınırı ve Dağlık Karabağ Savunma Ordusunun sorumluluk bölgesine ateşli silahların yanısıra 60 ve 80 mm’lik havan toplar ile TR-107 çok namlulu topçu roketi sistemleri kullanıldı. Azerbaycan silahlı kuvvetleri yerleşim yerleri ve sivilleri hedef almaktan da çekinmiyor.

***
Ermenistan Savunma Bakanlığı son 24 saat içinde cephe hattında Azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından sürdüren ateşkes ihlallerine dair yazılı açıklama yaptı.
“Gerginlik hakkında uydurma haberler üreten Azerbaycan tarafı uluslararası teşkilatların uyarılarına saygı göstermeyerek son günlerde tüm Hristyan aleminin kutladığı bayram (Paskalya) sırasında durumu istikrarsızlaştırmak için zemin hazırlanıyordu.
Son 24 saat boyunca Azerbaycan tarafından Ermenistan sınırı ve Dağlık Karabağ Savunma Ordusunun sorumluluk bölgesine ateşli silahların yanısıra 60 ve 80 mm’lik havan toplar ile TR-107 çok namlulu topçu roketi sistemleri kullanıldı.
Azerbaycan silahlı kuvvetleri yerleşim yerleri ve sivilleri hedef almaktan da çekinmiyor.
Dün gece Ermenistan’ın Tavuş eyaletine bağlı Berkaber köyü sakini Norik Alikhanyan (64) kendi evinde Azerbaycan birliklerinin ettiği ateşi sonucunda yaralandı. Köyün başka bir sakinin mülküne büyük zarar verildi.
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Ordusu birlikleri silahlaı çatışmalar şartlarında istikrar sağlaması ve Azerbaycan tarafının susturması hareketine geçti”. 
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.