İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Glendale’de Ermeni Soykırımı’nın anısına 24 Nisan’da okullar kapalı olacak

ABD’nin California eyaletindeki Glendale şehrinin tüm okulları, Ermeni Soykırıı’nın masum kurbanları anısına  24 Nisan’da kapalı olacak. “Demokrathaber” yazarı Hrant Kasparyan’ın haberine göre, Glendale Bölgesel Okullar Birliği, 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı anma günü”olarak kabul eden ve kentteki bütün okulların 24 Nisan’da eğitime bir gün ara vermelerine dair karar tasarısını oybirliğiyle onayladı.

Böylece Glendale, Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının anısına bir saygı ifadesi olarak 24 Nisan’da okullarını kapatan ilk ABD şehri olacak. Edinen bilgiye göre, Glendale’deki okullarda kullanılan tüm ajanda ve takvimlerde de 24 Nisan, “Ermeni Soykırımı anma günü” olarak belirlenecek.
ABD Ermeni Ulusal Komitesi’nden (ANCA) yapılan açıklamada, tasarının kabulünün, adalet için mücadele veren herkes için önemli bir adım olduğu ifade edildi. ANCA temsilcisi Elen Asatryan ise, bu jestin, sadece Ermeni Soykırımı’nın  kurbanlarına değil, ayrıca Soykırım nedeniyle öz vatanlarında göçmen durumuna düşürülen 132.000 Ermeni yetime yardım eden ABD yurttaşlarına da bir saygı göstergesi olduğunu kaydetti.
Hrant Kasparyan, haberini Ermeni Soykırımı’nı anlatan şu kısa özetle sonlandırıyor: “Osmanlı’da dönemin başkenti İstanbul’da yaşayan yazar, gazeteci, tercüman, avukat, siyasetçi, doktor ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 200’ü aşkın Ermeni aydın, İttihat ve Terakki hükümeti temsilcisi ve İçişleri Bakanı Talat Paşa tarafından verilen talimatla 24 Nisan 1915’te tutuklanarak Ankara yakınlarındaki toplama kamplarına gönderildi. Kamplara gönderilen aydınlardan sadece birkaçı hayatta kalırken, daha sonra tutuklanan ve kafileler halinde aynı kamplara gönderilen Ermeni aydınların tamamı öldürüldü.
Ermeni Soykırımı’nın simgesel başlangıç günü olarak kabul edilen 24 Nisan’da her yıl Ermenistan ve dünyanın farklı ülkelerinde anma törenleri düzenleniyor.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.