İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Satrançta Paren Mezadur 3.Oldu

Bu pazar günü İstanbul Satranç Derneği’nin (İSD) kendi lokalinde düzenlediği  “Jirayr Ohanyan Çakır 12 yaş altı hızlı rapid elo satranç turnuvası” başarı ile gerçekleştirildi. 2004-2009 arası doğumlu 26 çocuğun katıldığı turnuva, 6 tur İsviçre sistemi ve 15 dk+10 sn.ekleme şeklinde oynandı. Daha önce de lokalinde birçok turnuvalar gibi büyükler bireysel “J.O.Çakır Turnuvası” yapan İSD yönetimi bu turnuvayı da Türkiye Satranç Federasyonu takvimine soktu.

Bu turnuvaya aynı zamanda Feriköy Merametçiyan okulumuzdan Masis Kara, Paren Mezadur, Daron Siraganyan, Artun ve Dikran Özbülbül kardeşler ile Aramyan Uncuyan okulumuzdan Roy ve Jan Somer kardeşler de katıldılar. İSD başkanı Arno Garabetyan açılış konuşmasında duayenimiz Jirayr Ohanyan Çakır’ın Türk satrancına verdiği katkı ve önemi kısa olarak anlattı.

Kuvvetli oyuncular arasında kıran kırana geçen müsabakalar sonunda 1.liği, İSD küçük satranç takım kaptanı  ve Arno Garabetyan’ın da telebesi olan Berkay Ekinci 6 da 6 yaparak kazandı.ayrıca kendisi yaş gurubunun da milli takımına alınmış bulunmaktadır.2.liği 5 puanla Gökdeniz Pektaş,3.lüğü ise Paren Mezadur kazandı.

3.lüğü kazanan sporcumuz Paren Mezadur’ un kendisinden çok yüksek ukd dereceli oyuncuları geride bırakması(6 da 4.5) oldukça takdire şayandır. Paren Mezadur İSD ve de Feriköy Merametçiyan da satranç eğitimine devam etmekte, aynı zamanda da İSD küçük takımında lisansiye oyuncu olarak bulunmaktadır.

Turnuva akabinde yapılan ödül törenine; ilk türkiye bayan bireysel satranç şampiyonumuz Jirayr Ohanyan Çakır’ın kızı Linda O. Çakır, Jirayr O. Çakır’ın torunu Sayat Muratoğlu (İSD üyesi), İSD yöneticileri, İstanbul satranç il temsilcisi Sn. Rıza Öney, eşi eski Türkiye şampiyonlarından Gülümser Öney, Şişli kulübü idarecilerinden Diana Altun, İSD ve şişli kulübü üyesi Jirayr Kılıçdağı, satranç severler ve de veliler katıldılar.

Diğer sürpriz ise, yeni lisansiye ve de hayatının ilk turnuvasına katılan 5.5 yaşındaki en küçük satranççı Dikran Özbülbül’ün 6 da 3 yaparak bir dolu büyüğünü ve derecelileri geçmesiydi.

Dikran, ödülünü Şişli kulübü temsilcisinden aldı.dereceye girenlere kupa,madalya, satranç kitabı, oyun takımları hediye edildi.

Benim eski turnuvalardaki gibi İSD’ye davetli olmam; kendisiyle birlikte Şişli kulübünde çalışmaktan , ondan bir şeyler öğrenmiş olmaktan,onun tarafından takdir edilmekten ve de adaşı olmaktan gurur duyduğum Türk satrancının ve Şişli ile İSD kulüplerinin üstad duayeni Jirayr abimizin, ektiği tohumların hala verdiği meyveleri görmemi vede daha çok süre bu sağlam tohumların bereketli meyvelerini yiyeceğimizi anlamamı sağladı.sen rahat uyu ve nur içinde yat baron Jirayr.

Saygı ve Sevgilerimle Jirayr Kılıçdağı
(0535 7193000)

Yorumlar kapatıldı.