İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu şenlik servet değerinde

Türkiye’deki tek Mikolog (mantar bilimci) olan Jilber Barutçiyan ile kuzu göbeği mantarı toplamaya ne dersiniz?

Kastamonu, Nisan ayında yapılacak bir şenlik için hazırlanıyor. Türkiye’deki tek mantar bilimci olan Jilber Barutçiyan ile yapılacak bu şenlikte, bir servet değerinde olan kuzu göbeği mantarı toplanacak. Mantarlarla ilgili de önemli bilgiler verecek olan Barutçiyan, doğanın kalbinde güzel bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacak.

KUZU GÖBEĞİ MANTARI TAM BİR SAĞLIK KAYNAĞI

İksir Resort Town’da gerçekleşecek olan “Jilber Barutçiyan ile Kuzu Göbeği Mantar Şenliği” 23-24 Nisan’da meraklılarını bekliyor. Şenlik kapsamında Ballıdağ eteklerinde mantarların gizli dünyasında yolculuk yapabilir, lezzetiyle nam salmış, protein değeri çok yüksek olan, kanser tedavisinde kullanılan, kan yapıcı ve zihin açıcı özellikleriyle bilinen topraktaki servet olarak nitelendirilen oldukça pahalı kuzu göbeği mantarı ile tanışabilirsiniz.

ŞENLİK PROGRAMI

23 Nisan Cumartesi günü sabah Jilber Barutçiyan’ın vereceği mantar seminerinden sonra ormana mantar toplamaya gidilecek ve sonrasında bir mantar türleri sergisi gezilecek. Barutçiyan’ın mantar tanıtımından sonra da akşam tabi ki mantar yemekleri tadılacak. 24 Nisan Pazar günü ise mantar toplamaya ek olarak, turşu yapımı da öğrenilecek.

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bu-senlik-servet-degerinde/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın