İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sergo Yeritsyan: Ermenicenin gelişimi için Dil Yasasında değişikliklere ihtiyaç var

Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığına bağlı Devlet Dil Komitesi Başkanı Sergo Yeritsyan, ″Dil Komitesi denetleyici bir organdır ancak yapıcı sorunlarla uğraşamaz, bu mesele de çözülmelidir. Dilimizin sürekli gelişmesi için yardımcı olmalıyız. Dil üzerinde olumsuz etkileri olan sokak dili, jargon, Ermeniceye yakışmayan konuşma biçimleri bugünkü tehditler arasındadır″ dedi. Yeritsyan Ermenicenin iki kolu olan Doğu ve Batı Ermenicesinin korunması gerektiğini, Batı Ermenicenin korunması konusunda tehlike olduğunu kaydederek: ″Ermenicenin bu iki kolu iki büyük kazanımımızdır, bunları koruyabilmeliyiz″ dedi.

***
Ermenicenin korunması ve gelişimi için Dil Yasasında yeni Anayasanın  taleplerine uygun değişikliklere ihtiyaç var. Beyanat 20 Şubat’ta gerçekleşen basın toplantısında Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığına bağlı Devlet Dil Komitesi Bşk. Sergo Yeritsyan’dan geldi.
Yeritsyan sadece dilin kullanımını kontrol eden değil yapıcı sorunlarla da uğraşan bir devlet organı yaratılması gerektiğini ifade ederek:
″Dil Komitesi denetleyici bir organdır ancak yapıcı sorunlarla uğraşamaz, bu mesele de çözülmelidir. Dilimizin sürekli gelişmesi için yardımcı olmalıyız. Dil üzerinde olumsuz etkileri olan sokak dili, jargon, Ermeniceye yakışmayan konuşma biçimleri bugünkü tehditler arasındadır″ dedi.
Yeritsyan Ermenicenin iki kolu olan Doğu ve Batı Ermenicesinin korunması gerektiğini, Batı Ermenicenin korunması konusunda tehlike olduğunu kaydederek:
″Ermenicenin bu iki kolu iki büyük kazanımımızdır, bunları koruyabilmeliyiz″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.