İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Canlı bombalar kilise gezmiş

Fevzi Kızılkoyun
Ankara’da yılbaşı gecesi eylem hazırlığındayken yakalanan terör örgütü IŞİD üyesi canlı bomba eylemcileri Musa Canöz ve Adnan Yıldırım’la ilgili iddianamede, şüphelilerin Ankara’da 5 kilisede keşif yaptıkları, gayrimüslimleri hedef aldıkları belirtildi. Ankara 2. Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, IŞİD’in  Türkiye’ye yönelik kanlı eylemlerine dikkat çekilirken, Canöz ile Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın ‘örgüt üyeliği ve patlayıcı madde bulundurmak’tan 22 yıla kadar hapsi istendi.

Canlı bombaların  Etimesgut Zırhlı Birlikler Tugayı, Deniz Kuvvetleri’ne ait lojmanlarda keşif yaptıklarının belirtildiği iddianamede, Ankara’da 5 ayrı kilisede keşif çalışması yaptıkları, kiliselerin en kalabalık olduğu saatlere ilişkin döküman hazırladıkları, turistlere ve gayrimüslimlere yönelik saldırı amaçladıkları da vurgulandı. Canöz ifadesinde, Kobani’de ölen ağabeyinin intikamını almak için PKK’ya yö-nelik eylem yapmaya karar verdiğini öne sürdü ve “Son gelen talimatlarda IŞİD’in Türkiye’yi hedef aldığını anladık, düzenekleri kullanmaz hale getirmek istedim, o sırada yakalandık” dedi.

Yıldırım ise 2011’de  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nde çalışmaya başladığını, daha sonra camiide etkilendiği kişilerin yönlendirmesiyle 2014’te işten ayrılarak Suriye’ye gittiğii anlattı. Yıldırım eylem talimatını Ebu Enes’in verdiğini söyledi.  

Yorumlar kapatıldı.