İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Onlar sıradan bir askerden Anayurt askerine dönüştüler

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 23 Ocak’ta Ararat Diyakozluğuna bağlı Erivan Surp Sarkis Kilisesinde Komutan Surp Sarkis (Cercis/Hızır Aleyhisselâm) Bayramı dini kutlamalarına katıldı. Başepiskopos Navasar Kdjoyan’ın riyaset ettiği ayinde, sınırda askerlik hizmetleri esnasında dikkat çeken 25 asker kutsandı, armağanlarla ödüllendirildi.

Ermenistan Savunma bakanı Seyran Ohanyan, Erivan Belediye Bşk. Taron Margaryan’ın da hazır bulunduğu törende askerlerin aileleri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı törende hazır bulunanlara yaptığı konuşmada, Sb. Sarkis Bayramını kutladı, Komutan Sarkis’in gençlik, sevg ve sadakat azizi olduğunu ifade ederek şunları da kaydetti:
“Özellikle bugün burada hazır bulunan, Ermeni Ordusuna sevk edilen askerlerimiz kutlamak isterim. Onlar sıradan bir askerden Anayurt askerine dönüştüler.

Anayurdun güvenliği, Anayurdun savunmasının bizlerden her birine bağlı olduğunun bilincinde ve buna kani olan kişi Anayurt askeri olabilir. Bu büyük, kalabalık kelektifte eğer biri görevini eksik yerine getirirse, güçlükler geri kalanlar üzerine yığılmakta. İlk elde ebeveynlerini koruyan, kardeşlerini koruyan, gelecekteki çocuklarının annesini koruyan, baba ocağını tam koruyarak görevini tam olarak icra etme bilincine sahip olan Anayurt askeri olabilir”.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.