İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hoş Geldin Aras Özbiliz

Selina Doğan
Ermeni futbolcu Aras Özbiliz’in Beşiktaş’a transfer olmasından büyük mutluluk duydum. Spor ve sportif rekabetin toplumların birbirini tanıması, anlaması ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesi bakımından önemli bir rol oynadığı kuşkusuzdur. Aras Özbiliz’in bundan sonra Türkiye’de futbol oynayacak olmasını Türk ve Ermeni toplumları arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi bakımından önemli buluyorum ve bunu bir fırsat olarak görüyorum.

Tüm bunlara karşın sosyal medyada Aras Özbiliz’e yönelik etnik kimliğinden dolayı ırkçı bir kampanya başlatılmasından dolayı büyük üzüntü duydum. Unutulmasın ki Aras Özbiliz, Bakırköy’de doğmuş ve bu toprakların yetiştirdiği bir değerdir.
Ve yine unutulmasın ki bu ülkeye futbol, ilk olarak Müslüman olmayan halklar tarafından getirildi. İlk kulüpler onlar tarafından kuruldu. Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis de bir Rum’du.
Sevgili Aras Özbiliz’e ve Beşiktaş’a başarılar diliyorum. Türkiye’nin en büyük futbol kulüplerinden biri olarak centilmence bir kardeşlik sergileyeceklerine inanıyorum.
Doğduğun topraklara, evine hoş geldin Sevgili Aras
CHP İstanbul Milletvekili
Selina Doğan

Yorumlar kapatıldı.