İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler ve Yunanlılar Türk inkarcılığına karşı mücadelede birleşmeliler.

Beyanat bugün 20 Ocak’ta Atina’da Yunan Millet Meclisi Başkanı Nikos Voutsis’le buluşması esnasında çalışma ziyareti çerçevesinde Yunanistan’da bulunan Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı ve Ermeni-Yunan Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Eduard Şarmazanov’dan geldi.

Meclis Bşk. yard. Şarmazanov’un ofisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Şarmazanov Yunan Parlamento Başkanlığına seçilmesi vesilesiyle Voutsis’i kutladı. Şarmazanov, asırlara uzanan Ermeni-Yunan samimi ve dostane ilişkilerinin önemini vurguladı. Parlamentolararası ikili bağların bundan sonra da gelişmeye devam edeceği umudunu belirtti. Her iki taraf ta karşılıklı ziyaretler ve pratik sıkı temasları önemini vurguladılar.
Şarmazanov “Geçtiğimiz asrın başında Ermeniler ve Yunanlılar Hıristiyanlar olarak Osmanlı İmparatorluğunda soykırıma maruz kaldılar.  Yunan Parlamentosu tarafından Ermeni Soykırımının tanınmasını, daha sonra aralarında Ermeni Soykırımının inkarının da cezalandırılmasını öngören Irkçılık ve Nefret Suçlarına karşı yasanın kabulünü yüksek takdir ediyoruz. Daha Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni meselesini Ermenilerle beraber Osmanlı Parlamentosu Yunan üyelerinin ilk olarak ifade ettiklerini belirtmek gerek. Ermeniler ve Yunanlılar,Türk inkarcılığına karşı mücadelede çabalarını birleştirmeliler” dedi.
Nikos Voutsis, geçtiğimiz yıl 24 Mart’ta Ermenistan Parlamentosunun Osmanlı Türiyesinde Yunanlılar ve Süryanilerin Soykırımını Kınayan Duyuruya yönelik memnuniyetini belirtti.
Dağlık karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak Şarmazanov, Ermenistan’ın sorunun çözümünü AGİT Minsk Grubu formatında kesinlikle barışçıl araçlarda gürdüğünü kaydetti. Şarmazanov, müzakere formatının değiştirilmesine yönelik gayretlerin kabul edilemiyeceğini ifade etti.
Yunan Parlamentosu başkanı, Yunanistan’ın AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının çabalarını desteklediğini kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.