İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

(Yunanistan’da) Azınlık için ‘devlet memuru olmada binde 5’lik kontenjan istedi!!

Hükümet, Azınlık mensupları için düzenlenen ‘devlet memuru olmada binde 5’lik kontenjan hakkı’nı uygulamayı düşünüyor mu? POTAMİ Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Azınlık mensuplarının kamu personeli seçme sınavı (ΑΣΕΠ) ile kamusal alanda sözleşmeli yahut kadrolu memur olarak istihdam edilmesinde pozitif ayrımcılık getiren ve Azınlık kamuoyunda ‘devlet memuru olmada binde 5’lik kontenjan hakkı’ olarak bilinen  3647/2008 sayılı yasanın 23. maddesi ile 2190/1994 sayılı yasanın 14. maddesinde yapılan düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığını sordu.

İçişleri ve İdari Yapı Bakanı’na hitaben yatırdığı soru önergesinde, milletvekili olduğu Trakya Bölgesi’nin ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizden en fazla etkilenen bölge olduğunu, artan işsizlik ve kapanan işyeri sayısındaki korkutan rakamlarla hatırlatan İlhan AHMET, Azınlık mensupları için öngörülen bukontenjan hakkının az sayıda da olsa bölge insanına sağlayacağı istihdamın önemine vurgu yaptı.
İlhan AHMET, yasanın yürürlüğe girdiği 2008 yılından bu yana ekonomik krizdeki ülkenin tasarruf  tedbirleri kapsamında kamu personeli sayısında azalmaya giden uygulamarını hatırlatarak, böylesi bir ortamda kamuya personel alımı esnasında bahsekonu yasal düzenlemelerle Trakya’daki Azınlık mensuplarına pozitif ayrımcılık tanınıp tanınmadığını ve 2008 yılından bu yana binde 5’lik kontenjan hakkı ile kaç kişinin memur olarak kamuda istihdam edildiğini sordu.
İtfaiye eri alımlarında Azınlık mensuplarına pozitif ayrımcılık tanınsın
Milletvekili İlhan AHMET, Azınlık mensuplarının, kamu personeli seçme sınavı (ΑΣΕΠ) çerçevesinde yapılan itfaiye memuru alımlarında da benzer şekilde pozitif ayrımcılık kapsamına dahil edilmesini talep etti. Azınlığın bu konudaki talebinin daha önceden de dile getirildiğini ancak hükümet tarafından rededildiğini hatırlatan milletvekili, bu reddin nedeni ile hükümetin bugün de aynı talep karşısında hala aynı red tutumunu sergilemeye devam mı edeceğini sordu.      
 Alexa Certified Site Stats for trakyaninsesi.com

Yorumlar kapatıldı.