İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bozcaada’da Tarihi Kilise

Bozcaada da gezilecek yerlerinin yanı sıra aynı zamanda da tarihi yerleri ve dini objeleri ile de dikkat çekmektedir. Sadece Müslüman öğelerini barındırmayan Bozcaada’da Hıristiyanlık dinine ait olan ibadet yerlerini de görebilir ve diğer dinler hakkında da bilgi edinerek son derece bilgi artışı yaşayabilirsiniz. Bozcaada’da gezebileceğiniz dini yerler arasında Bozcaada Meryem Ana Kilisesi de bulunuyor.

Bozcaada’da bulunan ve hala içinde ibadet yapılmakta olan Meryem Ana Kilisesi’ne de uğrayarak Bozcaada tatilinize devam etmenizi önermekteyiz. Bu kilise Rum ve Ortodoks mezhebine sahip olan kişilerin ibadet etmesi için açık olan her zaman ibadet yapılmaya devam eden bir kilisedir. Yapısı ile de dikkat çekmeyi başaran kilise görülmeye değer.
Bozcaada Meryem Ana Kilisesi mevkii olarak Bozcaada’nın merkezinde yer alan Rum Mahallesi’nde bulunuyor. Dolayısı ile de ister Türk Mahallesi’nde bulunan Bozcaada otelleri arasından bir otelde ya da isterseniz de Rum Mahallesi’nde bulunan Bozcaada pansiyonları arasında bulunan bir pansiyonda konaklayın, kesinlikle kolaylıkla bu kiliseye ulaşmanız ve kiliseyi görmeniz mümkün olacaktır. Yapılış tarihi açısından çok eski zamanlara dayanan ve 1869 tarihli bir kilise olarak bilinen, geçmişi Venediklilere değin dayanan bu kiliseyi görmeden devinize geri dönmemenizi önermekteyiz. Normal şartlarda ziyarete kapalı olan ancak; her hafta Pazar günleri sabah 8’de yapılan ayinler vasıtası ile kiliseyi görebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde bu din kokan yapıyı görmelisiniz.

Yorumlar kapatıldı.