İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MYP Lideri Yılmaz: ‘Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği güçlendirilmeli’

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Derhal ve acil olarak Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği anlaşması sağlanıp bu yapı güçlendirilmelidir. Azerbaycan’ı bu işbirliğine dahil edip Azerbaycan’da Türk askeri konuşlandırılmalıdır” dedi.

  Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye’nin dış politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

  Türkiye’nin zamanı doğru kullanamadığını savunan Yılmaz, “Etrafımız kuşatılıyor. Rusya, İran, Yunanistan, Ermenistan etrafımızda mevzileniyor. Biz hala yönümüzü karıştırmış vaziyette ilerliyoruz. Derhal ve acil olarak Amerika, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliği anlaşması sağlanıp bu yapı güçlendirilmelidir. Azerbaycan işbirliğine dahil edilip, Azerbaycan’da Türk askeri konuşlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

  Türkiye’nin her an Rusya destekli bir saldırıya hedef olabileceğini iddia eden Yılmaz, “Ermenistan’da Rus askerinin mevzilendiğini biliyoruz. Yunanistan-Rus ilişkisini de hem tarihten, hem günümüzden biliyoruz. Suriye ve etrafındaki durum da ortadadır. Bizim bir an önce etrafımızı toparlamamız gerekmektedir.

Azerbaycan’a asker yollayalım. Rusya geçtiğimiz günlerde Ermenistan’da 7 bin askerini konuşlandırdı. Türkiye bu adım karşısında karşı bir adım atarak derhal Azerbaycan’da askeri varlığını artırmalıydı. Bu konuda hala bir adım atılmadı. Tarihi hatalarımıza ısrarla devam ediyoruz. Etrafımız kuşatılıyor biz günlük politikalarla vakit harcıyoruz. Türkiye derhal Azerbaycan ile temasa geçip orada askeri varlığını güçlendirecek adımlar atmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.