İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan Millet vekili İranlı Hristiyanların ilginç Müslüman (Şii) olma şeklini anlattı!

Babalarından kalma mirası tek başına kapmak için Müslüman oluyor sonra da yurt dışına kaçıyorlar! Hristiyan MV. İranlı Hristiyanların ilginç Müslüman (Şii) olma şeklini anlattı! İran’ın Asuri ve Keldani Hristiyanlarının Milletvekili “Yunaten Bet Keliya” Meclis genel kurulunda İranlı Hristiyanların sahte Müslümanlığını gündeme taşıdı ve bu Hristiyanların İslam’a inancı olmadığını, babaları ölünce bütün mirası kapmak için Müslüman olduklarını öne sürdü!

İranlı Milletvekili “Yıllardır biz bazı Müslüman olmayan ailelerde çocukların birinin Müslüman olduğunu söyleyip babalarından kalan mirasın tamamını kaptığını ve kardeşlerine ve annesine pay bırakmadığını görüyoruz. Oysaki bunların çoğunun İslam dinine hiçbir inancı olmadığı gibi, İran yasalarına göre aile servetine sahip oluyor sonra yurtdışına çıkıyorlar” dedi!
Bet Keliya ayrıca Yüce Rehber diye hitap ettiği İran’ın dini lideri Ali Hamaneyi’ye Hristiyan, Zerdüşti ve Musevilerin diyet (Ölümlerde verilen para) miktarını Müslümanlarla eşitlediği için teşekkür etti.
Diyet: Kasten adam öldürmede aslî ceza kısas olduğundan diyet ancak hak sahibinin kısastan vazgeçmesi veya kısasın herhangi bir sebeple mümkün olmaması durumunda devreye giren ikinci derecede (tâlî, bedelî) bir ceza görünümündedir. İran’da bu para miktarı Müslümanlarla başka dine mensuplar için farklıydı. İran’ın Şii dini lideri bu miktarı eşit tuttuğu için Hristiyan, Zerdüşti ve Yahudi İranlıların beğenisini kazanmıştı.
Kaynağın basılı nüshası
Kaynağın basılı nushası
Kaynak : Medyatimes

Yorumlar kapatıldı.