İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ara Güler’in avukatından açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını çekmesinin ardından maruz kaldığı eleştirileri “linç” olarak niteleyen fotoğrafçı Ara Güler’in avukatı, “Bağnaz insanların, tutum ve davranışlarının bir yere varmayacağından, duyarlı toplumumuzun bunlara hiçbir şekilde itibar etmeyeceğinden emin olan müvekkilim, bütün bu olan biteni ve yazılanları toplumumuzun sağduyulu bir şekilde değerlendirip, gereken cevabı onlara vereceğinden emindir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çektikten sonra eleştirilere maruz kalan fotoğrafçı Ara Güler’in avukatı Sedat Bozanoğlu, AA’ya yazılı açıklama yaptı. Bozanoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın içerisinde bulunduğu bu günlerde, herkesin en büyük özleminin barış ve mutluluk içerisinde, özgürce, bir arada yaşamak olduğunu ifade etti. Fikir mücadelesi dışında şiddete yol açan, şiddeti teşvik eden tüm beyan, davranış ve yaklaşımların insanlar ve ülkeler arası ilişkileri daha da gerginleştirdiğini söyleyen Bozanoğlu, sanatçıların en önemli misyonlarından birinin de içinde yaşadıkları toplumun barışına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.
Müvekkili Ara Güler’in, fotoğraf sanatında dünya çapında haklı bir şöhrete sahip, değerli ve bilge bir sanatçı olduğunu dile getiren Bozanoğlu, “Onun deyimiyle fotoğraf sanatı, yaşantının bir anını yakalayıp onu gelecek zamanlara ulaştıran bir sihirdir. Ara Güler, sanatıyla bu sihri kullanıp, çekmiş olduğu binlerce fotoğrafla geçmişi gelecek kuşaklara taşımış ve bugün dahi gücü nispetinde bu sanatını icra etmeye devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu. Müvekkilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çektiğini hatırlatan Bozanoğlu, şöyle devam etti:
“Çekilen bu fotoğrafların çeşitli basın yayın organlarında yayınlanmasından sonra müvekkilim hakkında belirli yayın organları üzerinden adeta bir linç kampanyası başlatılmış, müvekkilime hakaretler edilmiş, bu şekilde haksız, hukuka aykırı beyan ve ithamlarla müvekkilimin itibarına, onur ve şerefine zarar verilmiştir. Bağnaz insanların, tutum ve davranışlarının bir yere varmayacağından, duyarlı toplumumuzun bunlara hiçbir şekilde itibar etmeyeceğinden emin olan müvekkilim, bütün bu olan biteni ve yazılanları toplumumuzun sağduyulu bir şekilde değerlendirip, gereken cevabı onlara vereceğinden emindir.”
Cumhuriyet’ten Ara Güler’e özür
Avukat Bozanoğlu, Ara Güler’in fotoğraflarının gerçekliğin kendisi olduğunu ve bu gerçekliğin yapılan hakaretlerden etkilenmeyeceğini ve tüketilemeyeceğini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Sayın Cumhurbaşkanının, o ülkenin yetiştirdiği bir dünya markası tarafından fotoğraflarının çekilmiş olması, eleştirilecek bir durum olmayıp, aksine karşılıklı onur vesilesidir. Müvekkilim sanat yaşamı boyunca her vakit inandığı yolda yürümüş, başkalarının telkin ve baskılarına değer vermemiştir” ifadesini kullandı.
Ara Güler’in fotoğraflarının, bir asıra yakın zamandır din, dil, ırk, cinsiyet, millet, mezhep, ideoloji gözetmeksizin tüm insanlığı kucakladığını ve onun tarafından çekilmiş her fotoğrafın arkasında yaşanmış bir öykü olduğunu belirten Bozanoğlu, şunları belirtti: “Yazarın dediği gibi, ‘Ara Güler, sadece İstanbul değildir. Ara Güler, koca bir Türkiye ülkesidir.’ Evet, hem İstanbul hem Türkiye hem de yeryüzüdür Ara Güler. Toplum bilmektedir ki Ara Güler’in kadrajı, gönlü gibi kendisini hunharca itham edenleri de içine alan kocaman ve rengarenk bir dünyadır.”

Yorumlar kapatıldı.