İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hameney, Noel vesilesiyle Hıristiyan şehitlerin! ailelerini ziyaret etti

Hameney, Noel vesilesiyle Hıristiyan şehitlerin! ailelerini ziyaret etti İran Lideri Ayetullah Hamaney İran-Irak savaşında hayatını kaybeden Hıristiyan bir kişinin şehit olarak kabul edildiğini ve annesini ziyaret ettiği belirtildi.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, Hazret-i İsa Mesih -as-in kutlu doğum günü dolaysıyla, @khamenei_ir twitter hesabı üzerinden Cumartesi günü yayınlanan bir resimde, Ayetulah Hamaney, İran-Irak savaşında hayatını kaybeden Hıristiyan bir kişinin şehid olarak kabul edildiğini ve annesini ziyaret ettiği gözleniyor.

Ziyarette, Ayetullah Hameney “askerlerin gayreti, annelerin gayretinden kaynaklanıyor” ifadesini kullandı.
Bu ziyaretle ilgili yakında daha fazla bilgi paylaşılacağı, bildirildi.
PressTv İran
İran lideri Hamaney ölen Hristiyan askerlere Şehid dedi! (Video) İran’ın dini lideri Ali Hameney liderliğindeki Şii militanların Ortadoğu’da Müslüman kıyımı sürerken, diğer taraftan da İran- Irak savaşında yaşamını yitiren Hristiyan Ermeni askerlerin aileleriyle “Şehid” olduğunu dile getirerek bizzat ilgilendiği ortaya çıktı.
İran lideri Hamaney ölen Hristiyan askerlere Şehid dedi! (Video)
HABER: ISLAH HABER
İran hakkında yaptığı detay haberler ve analizler ile tanınan” İrandan Kısa Kısa” adlı sosyal bir hesap İran dini lideri Ali Hamaney’in İran-Irak savaşında yaşamını yitiren Hristiyan askerlere “Şehid” dediği ve o askerlerin ailesiyle özel olarak ilgilendiğini açıkladı.
Habere göre, bundan önceki gönderide İran’ın dini lideri Hamaneyi’nin İranlı Ermenilere özel ilgi gösterdiğini, onların yetenekli olduğuna inandığını, bazı Ermenilerin Müslümanlardan daha fedakar olduğunu belirttiğini dair bilgiler paylaştık.
Hameney’in sosyal video paylaşım sitesi Youtube kanalından alınan bu videoda gördüğünüz gibi Hamaneyi “Şehit” dediği Ermeni’nin ailesini evinde ziyaret ediyor, “ŞEHİT Ermeni” babasını öpüyor ve ona sarılıyor.
İran, Şii bir rejim olmasına rağmen Karabağ konusunda nüfusunun çoğu Şii olan Azerbaycan’ın yerine Ermenistan ile stratejik ilişkiler içerisindedir. Birçok Ermeni yetkili, Karabağ savaşı döneminde İran’ın Ermenistan’a yardımı olmadığı takdirde Ermenilerin açlık ve kıtlıktan öleceklerini söylemiş, İran’a şükranlarını iletmişler ve iletiyorlar.
Videonun orijinal dilde tamamına aşağıdaki youtube linkinden bakabilirsiniz (Hamaneyi’nin resmi Youtube kanalından!)
https://youtu.be/rzWzu5SLPCQ
Hameyi’nin Ermeniler ile olan diğer bir anısı
Kadır Gecesinde Mesih” adlı kitap İran’ın Şii Dini Lideri Ayetullah Ali Hameneyi’nin “İran- Irak Savaşında ölen Ermenilerin ailesiyle” olan ilişkisini anlatıyor.

Bu kitaptaki bir rivayette bu anılar yer alıyor:
“İnkılabın Rehberi (Hameneyi) Ermeni Şehidin babasına Kerbela’yı ziyaret etmesini” öneriyor.
Hameneyi Ermeni ailenin babasına şöyle diyor:
Bazıları görev ve vazifelerini anladılar, uyguladılar ve bazıları bu görevi yapmadılar. Müslüman ya da Hristiyan diye ayrım da yapmamak lazım. Sizin bölgenizdeki çok sayıda Müslüman savaşa gitmediler ancak bir grup Hristiyan savaşa gitti ve savaştı!
Kitabın devamında şu ibareler yer alıyor: “Hazret-i Ağa (yani Hameneyi) şehit ailesinin kiliseye gidip gitmediğini sordular. [Ermeni] şehidin babası duymadığımız bir olayı anlatıyor ve ‘Hacı bey, biz Ramazan ayına özel her gece kilisede ayinler yapıyoruz’ diyor. Ağa (Hameneyi) şaşırarak kafasını eğiyor ve şehidin babası ağanın şaşırdığını görünce ‘Birkaç kez Kum Kentine Hz. Masume’nin türbesine gittim ve birkaç kez de Rey Şehrinde Hz. Abdulazim’in ziyaretine gittim. Meşhed’e de gitmek istiyordum şu ana kadar kısmet olmadı.’”
Çay içen Hazret-i Ağa (Hameneyi) bir an duruyor ve “çok iyi. İnsan manevi bağlantı kuruyor. Kerbela’ya gitseniz de çok ilginç (iyi) olur” diyor.
[Kitap yazarının notu:] şaşırıp kaldım! Bunca sene Hazret-i Ağanın yanındaydım. Şu ana kadar Ermeni ailelerine böyle bir şey söylememişti. Bazen [Hameneyi’den] Ermenilerin İmam Hüseyin’e olan sevgisini duyuyordum ama onları Kerbela’ya gitmeleri yönünde teşvik etmesini duymamıştım!!
Belge: Kadır Gecesinde Mesih (Mesih der Şeb-i Gedr) Yüce Rehberin Ermeni ve Asuri şehitlerinin evlerine ziyaretleri, Cihad-i Sehba Yay. Tahran, 1393 (h.ş)

Yorumlar kapatıldı.