İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakû’den Erivan’a ‘ateşkes’ cevabı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle yaşanan çatışmalardan sonra ateşkesin bittiğini ilan eden Erivan yönetimine Bakû’den aynı sertlikte cevap geldi… Konu hakkında açıklama yapan milli meclis güvenlik biriminin üyesi milletvekili Zahid Oruc Karabağ işgalinin sona ermemesi durumunda silahlı kuvvetlerin saldırılarının devam edeceğini söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sekreteri Hikmet Hacıyev de Ermenistan tehditlerinin önemli olmadığını ve işgal son buluncaya kadar saldırıların devam edeceğini belirtti.

***
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle yaşanan çatışmalardan sonra ateşkesin bittiğini ilan eden Erivan yönetimine Bakû’den aynı sertlikte cevap geldi.
Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ için devam eden gerilimde taraflar arasında restleşmeler yaşanıyor.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasında Bern’de gerçekleşen görüşme sırasında Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hoyvannisyan’ın “Şu andan itibaren ateşkes anlaşması yürürlükten kalkmıştır” şeklinde açıklama yapması Bakû’den tepki aldı.
Konu hakkında açıklama yapan milli meclis güvenlik biriminin üyesi milletvekili Zahid Oruc Karabağ işgalinin sona ermemesi durumunda silahlı kuvvetlerin saldırılarının devam edeceğini söyledi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sekreteri Hikmet Hacıyev de Ermenistan tehditlerinin önemli olmadığını ve işgal son buluncaya kadar saldırıların devam edeceğini belirtti.
Taraflar arasında 20 yıldan fazla devam eden ateşkes anlaşması rağmen işgal altındaki topraklar ve Ermenistan ile sınır bölgesinde çıkan çatışamalarda binlerce insane hayatını kaybetmeye devam ediyor.
Moskova’da Kolektif Güvenlik ve İş Birliği teşkilatında konuşma yapan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, üye ülkelerden Azerbaycan’a karşı destek talebinde bulunmuştu.

Yorumlar kapatıldı.