İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrimüslim öğrenciler başörtüsü taktı

ABD’nin Illinois isimli eyaletine bağlı olan Vernon Hills şehrindeki lisede, gayrımüslim kız öğrenciler başörtüsü takarak “Başörtüsüyle 1 mil yürü” etkinliğine katıldı.Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen “Başörtüsüyle bir mil yürü” etkinliği, “Müslüman Öğrenciler Birliği” üyesi olan 10 öğrenci tarafından organize edildi. Etkinliğin amacı gayrimüslim kız öğrencilerin başörtüsü takarak bu inancın gerekçesini daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktı. Lisenin “Müslüman Öğrenciler Birliği” tarafından düzenlenen etkinliğe katılan 17 gayrimüslim kız, başörtüsü takarak diğer öğrencilerle başörtüsünün anlamı hakkında fikir alışverişi yaptı.

Vernon Hills Lisesi’nin müdürü Jon Guillaume, Daily Herald gazetesine yaptığı açıklamada “Okulumuzda, toplumumuzda ve Amerika’da Müslüman bir öğrenci olmak için zor bir zaman.” dedi ve şöyle devam etti: Bence bu etkinlik okulumuzdaki Müslüman öğrencilerle kucaklaşmak için bir fırsat. Etkinliğe katılmayan diğer öğrencilerimiz için de, diğer kızlardan farklı olarak okulumuzun koridorlarında başörtüsüyle yürüyen bu kızların nasıl hissettiklerini anlamak için bir fırsat. Onlarla gurur duyuyorum.
Aynı lisede okuyan Müslüman bir kız öğrenci olan Yasmeen Abdallah, Charli Mosley isimli öğrencinin başına dikkatli bir şekilde başörtüsünü sararken bu dini vecibenin gerekçelerini anlattı. Okulun Müslüman Öğrenciler Birliği başkanı olan Abdallah, “Neden yaptıklarını ve onlar için ne mana ifade ettiğini anlamadan, bir kişiyi ve onun inançlarını yargılayamazsın.” değerlendirmesinde bulundu ve ekledi: Bu etkinliğin olumsuz önyargıları kırdığını umuyoruz.

Abdallah, bu etkinliğin iyi bir deneyim olduğunu ve geleneksel olarak her yıl düzenlemeyi umduklarını da söyledi. Etkinliğe katılan birçok kızdan olumlu geri dönüş alınmış; kim olduğu bilinmeyen erkek bir öğrencinin başörtüsüyle koridordan geçen gayrımüslim bir kıza “Başındaki örtüyü çıkar” demesi hariç.
Müslüman Öğrenciler Birliği’nden öğrenciler, etkinliğe katılmak isteyen 17 gayrımüslim kızın başörtüsü takmasına yardımcı olduktan sonra başörtüsünün anlamı hakkında bilgiler verdi. Üstelik etkinliğe olan ilgi yalnızca öğrencilerle de sınırlı kalmadı. Okuldaki öğretmenler de başörtüsü takan bir öğrenciyle karşılaştıkları zaman başörtüsüyle ilgili sorular sordu.
Kırmızı bir başörtüsü takan Charli Mosley “Benim amcamın da Müslüman olduğunu göz önünde bulundurursak, İslam hakkında daha fazla şey öğrenmek istedim” dedi. “Okul çevresinde daha fazla insan başörtüsü takarsa, İslam’ın daha fazla kabul görmesi ve daha fazla insanın bilinçlenmesi sağlanabilir.”
Düzenlenen organizasyonun geçtiğimiz Mayıs ayında planlandığını belirten organizatörler, bu etkinliğin Paris veya Kaliforniya’daki kanlı saldırılara bir cevap olarak düzenlenmediğini de ifade etti.
Çeviri-Haber: Mücahit Çakır

Yorumlar kapatıldı.