İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbeycan devlet Başkanı ve Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan İsviçre’de Görüştü

Ermenistan devlet başkanı Serzh Sarkasyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İsviçre’nin Bern kentinde Dağlık Karabağ konusunu görüşmek üzere İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’in davetiyle öğle saatlerinde bir araya geldi. Burkhalter’ın ifadelerine göre iki lider “çok amaçlı müzakere süreci” kapsamında Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden şiddet olaylarını önlemek amacıyla bir diyalog sürecine girdi.Toplantıdan sonra Bakan, Güney Kafkasya konusunun İsviçre için öncelikli olduğunu ve bölgede barışı desteklediklerini ifade etti. İki lider arasındaki en son görüşme 2014 yılının Ekim ayında Paris’te gerçekleşmişti.

***
Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İsviçre’nin Bern kentinde Dağlık Karabağ konusunu görüşmek üzere İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’in davetiyle öğle saatlerinde bir araya geldi. Ermenistan ve Azerbaycan liderleri 20 yıldır iki ülke arasında süren ve 30 bin kişinin öldüğü sürece barışçıl bir çözüm bulmak amacıyla İsviçre’de bir araya geldi.
Ermenistan devlet başkanı Serzh Sarkasyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İsviçre’nin Bern kentinde Dağlık Karabağ konusunu görüşmek üzere İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’in davetiyle öğle saatlerinde bir araya geldi.Burkhalter’ın ifadelerine göre iki lider “çok amaçlı müzakere süreci” kapsamında Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden şiddet olaylarını önlemek amacıyla bir diyalog sürecine girdi.Toplantıdan sonra Bakan, Güney Kafkasya konusunun İsviçre için öncelikli olduğunu ve bölgede barışı desteklediklerini ifade etti. İki lider arasındaki en son görüşme 2014 yılının Ekim ayında Paris’te gerçekleşmişti.

Yorumlar kapatıldı.