İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ara Güler’in Erdoğan’lı fotoğraflarına tepki

Ara Güler’e kısa bir süre önce de AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından “üstün hizmet beratı” sunulmuştu. Foto-muhabiri Ara Güler’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çekmesi ve görüntülerin basına yansımasının ardından, Güler’e sosyal medyadan tepki yağdı. “Ara Güler” etiketi, Twitter’da çok konuşulanlar arasına girerken, pek çok kişi paylaştıkları mesajlarla Ara Güler’i eleştirdi, kimileri de “bir foto-muhabiri tarihi her figürün fotoğrafını çekebilir” dedi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Ara Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın’ı arayarak, uzun süredir görüşmediği Erdoğan’ı en son 2012’deki bir törende fotoğrafladığını hatırlattı ve Cumhurbaşkanı’nın birkaç fotoğrafını çekmek istediğini ifade etti.
Güler’in bu talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutunda buluşma gerçekleşti. Ara Güler, konutun oturma odası, kütüphane ve çalışma odasında, Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve torunları Ahmet Akif ile Mahinur’un fotoğraflarını çekti. Güler, çekimin ardından, “Eski İstanbul Anıları” adlı kitabını Erdoğan’a hediye etti.
 https://youtu.be/A9HyNbj0PxI
Bu buluşmanın görüntülerinin basına ve sosyal medyaya yansımasının ardından, birçok kişi tepkisini dile getirdi. Eleştirileri özetler nitelikteki sözler ise yazar Karin Karakaşlı’dan geldi.

Yazar Karakaşlı, “Ara Güler çektiği fotoğrafla değil, içinde yer aldığı fotoğrafla karşımızda. Bunca yılın sonrasında koca bir yazık” diye yazdı.
87 yaşındaki Ara Güler’in arşivinin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Doğuş Grubu tarafından yapılacak müzeye aktarılacağı konuşulmuş; Ara Güler, Doğuş’la sözleşmelerinin bozulduğu yönündeki haberleri ise Kültür Servisi’ne yalanlamıştı.
Ara Güler’e kısa bir süre önce de AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından “üstün hizmet beratı” sunulmuştu. (Kültür Servisi)

http://www.demokrathaber.net/kultur-sanat/ara-gulerin-erdoganli-fotograflarina-tepki-h59158.html

Yorumlar kapatıldı.