İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’ya Afrika’da yoğun ilgi

Afrika turu kapsamında Uganda ziyaretini gerçekleştiren Papa Francis tam 2 milyon kişinin katıldığı törenle Hıristiyan şehitlerini andı. Ülke çapında Papa ayinleri düzenlenirken, ‘kutsal adam’ büyük ilgiyle karşılandı. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Uganda’da büyük ilgiyle karşılandı. Afrika turu kapsamında Uganda’yı ziyaret eden ruhani lider, ayaklarının tozuyla ülkenin ilk Hıristiyanlarının öldürüldüğü Namugongo’daki anıtı ziyaret etti.

Burada 2 milyonu aşkın Ugandalı tarafından karşılanan Papa, yoğun ilgiden uzun süre anıtlar bölgesine ilerleyemedi. Papa’yı koruyan özel muhafız birliğinin yolu açmasıyla kendisi için özel tasarlanan ‘Papa mobile’a binerek anıta giren Papa Francis, burada uzun süre dua etti. Duanın ardından kalabalığa seslenen Papa, 2 milyon kişiyle birlikte dua etti. Ortaya çıkan görüntüler yüzbinlerce kişinin katıldığı ‘rock’ konserlerini aratmadı.

‘Ölüme sesleniyorum’
2 milyon insanla birlikte dua ettikten sonra bir konuşma yapan Papa Francis, 1885 ve 1887’de yaşanan Hıristiyan katliamlarına atıfta bulunarak, “Afrika’nın temiz çocukları, hep birlikte affetmeyi öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı. Hıristiyan ahlakına yönelik öğütler veren Papa, yolsuzluğun ve savaşın kavurduğu topraklarda, “Ölüme seslendiğini” belirterek, “Kardeşlerim, ölüm ve doğum da bizim için. Affetmeyi öğrenirsek ölümlerin önüne geçebiliriz. Affedersek yaşamla ödüllendiriliriz. Ölüme seslenin. Onun oyununa gelmeyeceğiz deyin” diye konuştu. Papa’nın bu konuşması kalabalıktan gelen tezahurat sesleriyle sık sık kesildi. Son cümlesiyle 2 milyon kişi hep bir ağızdan ilahi okumaya başladı. Papa Francis’in kalabalığa seslenirken gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı.
Olağanüstü güvenlik önlemleri
PAPA Francis’e tüm Afrika yolculuğu sırasında ‘Özel Muhafız Birliği ’ refakat ediyor. Ziyaret edilen ülkenin güvenlik güçleriyle koordineli çalışan muhafızlar, Papa’nın ziyaret edeceği bölgeyi önceden gözlemleyerek önlem alıyor ve geçiş güzergahını belirliyor. Papa’nın Afrika ziyaretinde kullanması için özel bir de araç geliştirildi. ‘Papa mob ile’in Afrika versiyonu olan aracın üzerinde kurşun geçir mez cam bulunuyor. Zırhlı araç ayrıca Papa’yı bombalı eylemlerden de koruyor.

Yorumlar kapatıldı.