İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katolikler İskenderun’da ayinde barış mesajları verdi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Katolik Kilisesi’nde göreve başlayan Episkopos Paolo Bizzeti ilk ayininde barış mesajları verdi. Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus tarafından görevlendirilen Episkopos Paolo Bizzeti’nin İskenderun Katolik Kilisesi’ndeki ilk ayinine Türkiye’nin değişik illerinden Katolik ve Hıristiyan din adamları ile Afrika’dan öğrenciler katıldı. Katılımın yüksek olduğu ilk ayinde kiliseye giren Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu görevine getirilen Paolo Bizzeti’nin ilk cümlesi barış oldu.

İtalyanca konuşma yapan Bizzeti, Papa Franciscus’nun selamını getirdiğini belirterek, İskenderun’da görev yapmanın onurunu yaşadıını vurguladı.

Türkiye’nin ve Hatay’ın hoşgörü kenti olduğunu kaydeden Bizzeti, “1991’de hem kendim hem de kurucusu olduğum ‘Ortadoğu’nun Dostları’ isimli dernek için Hatay’da bir evim olsun istemiştim. Bugün buradayım sızlerleyim. Sizlerle olmaktada dolayı mutlu ve onurluyum.” dedi.

İtalya doğumlu Bizzeti, 1975’te papaz olduktan sonra temel yeminlerini ederek Bologna Üniversitesi’nde edebiyat ve felsefe okudu. Buradan 1981’de mezun olan Bizzeti’nin, Türkiye hakkında 360 sayfalık bir kitabının bulunduğu öğrenildi. Ayinde barış kardeşlik ve dostluk mesajları verildi.

İskenderun Katolik Kilisesi’ne, 2010’da Episkopos Luigi Padovese’nin şoförü tarafından öldürülmesinin ardından din adamı görevlendirilmemişti. Episkopos Bizzeti, Papa Franciscus tarafından 14 Ağustos’ta İtalya’da Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu ilan edilerek, Türkiye’de görevlendirildi.

https://www.cihan.com.tr/tr/katolikler-iskenderunda-ayinde-baris-mesajlari-verdi-1951119.htm

Yorumlar kapatıldı.