İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anadoluya yeni Episkopos

Papa Franciscus tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu misyonuna atanan Peder Paolo Bizzeti, Hatay’ın İskenderun kazası Katolik Katedrali’nde tertip ettiği önce ayiniyle göreve başladı. Episkoposluk merasimi İtalya’da tertip eden Paolo Bizzeti, İskenderun’dan Anadolu’da hayatını sürdüren Hristiyanlara seslendi

 Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, şu şekilde konuştu:
“Roma Episkoposluğu bana aşinası olduğum etrafı , lisan ve kültürümü bırakmak suretiyle size yakın olmam için yaptığı sezlenişte bizzat ben İsa Mesih’in çağrısını tanıdım. Tam 1978 senesinden beri Ülkemiz toprakları beni her daim cömertçe ve muhteşem bir nezaketle konuk etti. Ortadoğu’da Hristiyan olmak, epeyce kolay değil olan bir takım zaman kahramanlık gerektiren bir imtiyaz meydana geldiği benzeri benzer zamanda da global kilisenin faydasına bir yaradan çağrısıdır. 1991 senesinde hem kendim aynı zamanda kurucusu olduğum ‘Ortadoğu’nun dostları’ adlı dernek için Hatay’da bir evim olsun istemiştim. Bu Sabah Yaradan bu arzumu kabul buyurdu ve sizlerle yaşamayı hediye etti.”
Bizzeti, 2009 senesinde Hatay’ın İskenderun kazasında sürücüsü tarafından öldürülen Anadolu Havarisel vekili ve Episkoposu Luigi Padovese’nin halefi olarak göreve başladı. Anadolu Havarisel Bölge Episkoposluğu için 5 yıl süresince kimse görevlendirilmemişti.

Yorumlar kapatıldı.