İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Türkiye ile tüm askeri ilişkileri dondurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile tüm askeri ilişkilerini dondurma kararı aldı. Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkanlığı, düşen uçaktaki iki pilottan birinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye iki pilotun da yaşadığını iddia etmişti. Reuters, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Türkiye ile tüm askeri ilişkilerini dondurma kararı aldığını duyurdu. Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkanlığı, düşen uçaktaki iki pilottan birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ordunun açıklamasında, arama-kurtarma çalışması yapan Mi-8 model helikopterin saldırıya uğradığı ve ekipteki bir kişinin öldüğü ifade edildi. Açıklamada, kurtarma operasyonuna iki helikopterin katıldığı ifade edildi. Rusya Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, ilk belirlemelere göre Su-24 içindeki pilotlardan birinin havadayken karadan açılan ateş sonucunda öldüğünü duyurdu.
Türkiye iki pilotun da yaşadığını iddia etmişti.
“RUS UÇAKLARINA TEHDİT OLUŞTURAN TÜM HEDEFLER VURULACAK”
Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı, S-300’e benzer hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan ‘Moskova’ isimli kruvazörün, Suriye’nin Lazkiye limanı açıklarına gönderileceğini ve Rus savaş uçakları için potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin vurulacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.