İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Ortodoks Patriği Kirill’in “Özgürlük ve Sorumluluk” kitabı Türkçeye çevrildi

Kitabın Türkçe çevirisinin tanıtım toplantısı İstanbul’da düzenlenecek. Toplantının çerçevesinde “Rus Ortodoks Kilisesi’nin Çağdaş Dünyadaki Misyonu” sergisi de açılacak. Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill’in Türkçe yayınlanan “Özgürlük ve Sorumluluk: Uyum Arayışları,İnsan Hakları ve İnsan Haysiyeti” kitabının tanıtım toplantısı ve “Rus Ortodoks Kilisesi’nin Çağdaş Dünyadaki Misyonu” sergisinin açılışı 25 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek.

Tanıtım toplantısına İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Moskova Patrikliği Kilise Dış İlişkiler Departmanı Başkanı Volokolamsk Metropoliti Hilarion, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev, Türk siyaset, din ve toplum adamları katılacak.
Kitap; Moskova Patrikliği Kilise Dış İlişkiler Departmanı, Rus Ortodoks Kilisesi Moskova Patrikliği Yayınevi ve İmparatorluk Ortodoks Filistin Cemiyeti’nin Türkiye Şubesi’nin katkılarıyla Yaran Yayınları Yayınevinde yayınlandı. Kitabın basımı Aziz Nenizili Gregor Hayır Vakfı ve Rus Dünyası Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Türkçeye çeviren Nadezhda Açan, editör Onur Atalay. Yayın koordinatörleri ve sergi düzenleyicileri, Moskova Patrikliği Yayınevi Dış İlişkiler Müdürü İgor Lapshin ve İmparatorluk Ortodoks Filistin Cemiyeti’nin Türkiye Şubesi Başkanı Faruk Öğrük.
Uyum Arayışları, İnsan Hakları ve İnsan Haysiyeti
Patrik Kirill’in “Özgürlük ve Sorumluluk: Uyum Arayışları, İnsan Hakları ve İnsan Haysiyeti” kitabında dinin toplumun hayatındaki yeri ve Hristiyan ahlaki değerlerinin insan uygarlığının gelişmesinin temeli olarak önemini koruması gibi çağımızın kilit sorunlarıyla ilgili Rus Ortodoks Kilisesinin tutum ve yaklaşımları ifade edildi. Kitap bugüne kadar on altı dilde yayınlanıp okurlarıyla buluşmuştur.
Özgürlük, inanmayan bir insan için ne anlama gelir ve inanan bir insan için ne anlama gelir? Hristiyanlık açısından özgürlük, insanın istediği her şeyi yapabilmekten ibaret değildir, çünkü özgürlük sorumlulukla dengelenmediği zaman sınırsız serbestliğe yol açar.
Günümüz dünyasında birçok insan özgürlüğü sınırsız serbestlik olarak algılıyor. Bu yaklaşıma göre özgür olmak “İstediğim her şeyi yapmaktır”, özgürlüğü sınırlandıran tek şey ise yasadır. Yani bir hareket ya da davranış yasal çerçevelere uygunsa haklıdır. Hristiyanlık açısından ise gerçekten özgür olan insan, günahtan özgür insandır.
Günümüzde insanlara yaşamlarını dayandırdığı ahlaki değerler sistemini kendi kendilerine belirlemekte özgür oldukları telkin ediliyor. Yüzyıllar boyunca ahlaksız sayılan şeylerin, bugünlerde insan tutkularına uygun olduğuna göre kabul edilebilir olduğu ilan ediliyor.
Patrik Kirill Hazretleri kitabında bu tür sorunlardan söz ederek mutlak ahlak değerlerin varlığını inkar eden yaklaşımın insanlara dayatılması tehlikesi konusunda toplumu uyarmaya çalışıyor.
Etkinliğin yeri:
The Ritz-Carlton Oteli Bozcaada Salonu, Suzer Plaza, Askerocağı Caddesi, No:6, Elmadağ/Şişli, saati 17:00.
Rusya Büyükelçiliği Ankara

Yorumlar kapatıldı.