İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kamp Armen için çalışmalar başladı

Tuzla’daki Kamp Armen’in Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlanmasının sonrasında kampın yine yapılandırılması için çalışmalar başladı. İade sürecinde müzakereleri sürdüren Fikir Platformu, kampın yine ne türlü işlerlik kazanacağını tartışmak üzere bir araya geldi.

Fikir Platformu’ndan Harut Özer, sürecin yürütülmesi için bir kurul oluşturulması gerektiğini, buna de çalışmaların devam ettiğini ifade etti . Agos gazetesine konuşan Harut Özer, Kamp Armen’in yine etkin duruma getirilmesinin hem tarihsel bir sorumluluk aynı zamanda çocukların geleceği için bir zorunluluk meydana geldiğini ifade etti .

Ulusoy’un elindeki tapunun tamamının bağışladığına ve kamulaştırma neticesi belediyenin tasarrufuna geçtiğimiz kısım için çözüm arayışlarının devam ettiğine değinen Özer, Kamp Armen’in yine işlevli duruma gelmesini sağlamak için kurul kurulmaya çalışıldığını ifade etti . Özer, şunları dile getirdi: “Kamp Armen’i genç kampına dönüştürmek üzere kurul oluşturulması için çalışmalar devam etmektedir . Teknik çalışmaları yürütecek bu ekip için HAYCAR mimarlarına mühim bir vazife düşüyor. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Kurulacağı Bildirilen ekipte basit ilke şeffaflık olacak ve aşama ile ilgili toplumumuz bir çok kez bilgilendirilecek. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Tuzcu kampın yine ihyası dair nihai derece pozitif bir üslup sergiliyor. Tabiki günün şartlarına uyumlu olarak Ermeni toplumuna ilişkin öbür genç kampımız olan Kınalıada Gasturman Gayan benzeri , bu müesseseye özel bir idare heyeti oluşturulması da gerekmektedir .”

Yorumlar kapatıldı.