İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aşotyan: Bizim için Yahudi halkının deneyimi çok önemli

Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan, 24 Nisan’ın geçmiş olmakla beraber, tüm yılın sembolik önem taşıdığını ve gençlerin diğer halkların soykırımlarına ilişkin de bilgi sahibi olmalarının gerekli olduğunu kaydetti…Bakan dersteki konuşmasında tarihten ders alarak geçmişin hayaletlerinin geri dönüşünün engellenebileceğini vurgulayarak ʺBen Holokost’u seçtim, zira bu histografi açısından Ermeni Soykırımıyla beraber en fazla incelenmiş suçtur, diğer yandan Ermeni Soykırımı ve Holokost’u uluslararası tanınma ve kınanma açısından paralellikler ve farklılıklarını siyasi anlamda açıklamak çok önemli. Bizim için Yahudi halkının deneyimi çok önemli, zamanında dost Yahudi halkının uluslararası tanınma ve kınama işinde olduğu kadar aynı ölçüde talepkar olabilmeliyizʺ dedi.

***
Bizim için Yahudi halkının deneyimi çok önemli, biz de aynı ölçüde talepkar olmalıyız. Beyanat bugün 2 Kasım’da Erivan N. 195 Okulu 12. sınıfta Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümüne yönelik açık ders esnasında Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan’dan geldi.
Bakan, Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığının, Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü arifesinde milli eğitim ve yükseköğretim eğitim kurumlarında bir dizi projeler gerçekleştirdiğini belirterek ʺEtkinlikler bu hafta esnasında orta öğrenim yüksek sınıflarında devam edecek, bu çerçevede Soykırıma yönelik bir ders yapılacak. Bu tarafta Ermeni Soykırımına ilişkin konuştuk, Ermeni Ulusal bildirisine yönelik açık dersler oldu, «şeref kıtası» etkinliği düzenledik, kompozisyon yarışması ilan ettik, okul öğrencileri unutma beni çiçekleri hazırladılar ʺ dedi. Aşotyan, 24 Nisan’ın geçmiş olmakla beraber, tüm yılın sembolik önem taşıdığını ve gençlerin diğer halkların soykırımlarına ilişkin de bilgi sahibi olmalarının gerekli olduğunu kaydetti.
Bakan dersteki konuşmasında tarihten ders alarak geçmişin hayaletlerinin geri dönüşünün engellenebileceğini vurgulayarak ʺBen Holokost’u seçtim, zira bu histografi açısından Ermeni Soykırımıyla beraber en fazla incelenmiş suçtur, diğer yandan Ermeni Soykırımı ve Holokost’u uluslaraası tanınma ve kınanma açısından paralellikler ve farklılıklarını siyasi anlamda açıklamak çok önemli. Bizi için Yahudi halkının deneyimi çok önemli, zamanında dost Yahudi halkının uluslararası tanınma ve kınama işinde olduğu kadar aynı ölçüde talepkar olabilmeliyizʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.