İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a «Avrupa Nostra» ödülü

Başbakan Hovik Abrahamyan bugün 24 Ekim’de Ulusal Galeri Freskler salonunda «Avrupa Nostra» ödülü teslim törenine katıldı. Ermenistan «Eğitim, Hazırlık ve Kamuoyunu Bilgilendirme» kategorisinde ʺErmenistan’da kültürel mirasın korunmasıʺ projesiyle ödül kazandı. Ödül, Avrupa «Avrupa Nostra» (Avrupa Akdeniz) Kültür Mirası Kuruluşları Federasyon Başkan yardımcısı Irina Subotic tarafından teslim edildi.

Proje Ermenistan Kültür Bakanlığı ve İtalya Dışişleri Bakanlığı arasında 6 Nisan 2011’de imzalanan ʺErmeni Kurumlarına Yerel Kültürel Mirasın Muhafazası ve Güçlendirilmesine Destekʺ Teknik anlaşması zemininde gerçekleştirildi. Proje Milano Politeknik Üniiv. Öğretim üyesi, mima Gayane Kaznati koordinatörlüğünde icra edildi.
«Konservasyon» kategorisinde diğer başlıca ödüle layık proje Diyarbakır Sp. Giragos olurken, «Kamuoyunun seçimi» kategorisinde ikinci ve üçüncülük ödüllerini sırasıyla Diyarbakır Sp. Giragos ve Nikaosya Ermeni Kiliseleri aldılar.
Avrupa-Nostra sivil toplum kuruluşu toplumlara Avrupa kültür mirasının korunması çağrısında bulunmakta. 1963 yılında kurulan kuruluşAvrupa’da alanında en yaygın temsiliyete sahip ağ olarak kabul edilmekte. 42 ülkeyi kapsayan kuruluşa Ermenistan 2012 yılından bu yana üye.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.