İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milletvekili: NATO, Türk helikopterleri için Ermenistan’dan özür dileyecek

NATO Parlamenterler Asamblesi Ermenistan Delegasyonu üyesi Tevan Poğosyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Kafkasya ve Merkezi Asya özel temsilcisi James Appathurai nezdinde konuyu gündeme getirdiğini kaydederek ʺ Başlangıçta şaşırdı, saha sonra gelişmeleri takip etme sözü verdi ʺ dedi. Poğosyan, konuyu yazılı olarak ilettiğini ve Kasım başına dek yanıt edinme umudu taşıdığını kaydederek ʺErmenistan, NATO’nu en aktif partnerlerinden biri. Biz benzeri olayların tekrar etmemesi arzusundayız. NATO, helikopterlerin gerçekten kötü hava koşulları sebebiyle sınırı ihlal etmişlerse özür dileyecek ʺ dedi.

***
NATO, Türk helikopterlerinin Ermenistan hava sahanlığını ihlal etmelerinden ötürü Ermenistan’dan özür dileyecek. Beyanat 19 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında, Norveç’in Stavanger kentinde sona eren oturum dönemini yorumlayan NATO Parlamenterler Asamblesi Ermenistan Delegasyonu üyesi Tevan Poğosyan’dan geldi.
Poğosyan, NATO Gn. Sekreteri Jens Stoltenberg’in Kafkasya ve Merkezi Asya özel temsilcisi James Appathurai nezdinde konuyu gündeme getirdiğini kaydederek ʺBaşlangıçta şaşırdı, saha sonra gelişmeleri takip etme sözü verdiʺ dedi. Poğosyan, konuyu yazılı olarak ilettiğini ve Kasım başına dek yanıt edinme umudu taşıdığını kaydederek ʺErmenistan, NATO’nu en aktif partnörlerinden biri. Biz benzeri olayların tekrar etmemesi arzusundayız. NATO, helikopterlerin gerçekten kötü hava koşulları sebebiyle sınırı ihlal etmişlerse özür dileyecek ʺ dedi.
Hatırlatalım, Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 nakliye uçağı 6 ve 7 Ekim’de 2 ve 4 dakika müddetince Armavir kenti yönünde ihlal etti. Helikopterler Iğdır-Kars güzergahlı uçmaktaydılar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.