İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa ilk defa bir çifti aziz ilan etti

Papa Francis, 19’uncu yüzyılda Fransa’da yaşayan ve Katolik dünyasında tanınmış bir isim olan Azize Therese’in anne-babası Louis ve Marie-Zelie Guerin Martin çiftini aziz ve azize ilan ilan etti. Papa, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen törende, “Louis Martin ve Marie-Zelie Guerin aile içinde Hıristiyanlığı yaşatarak çocuklarına Tanrı sevgisini öğretti” dedi.

Kilise tarafından aziz ilan edilen ilk çift olan Fransız çiftin, 1897 yılında 24 yaşındayken tüberkülozdan ölen kızı Therese, 1925 yılında azize ilan edilmişti. Beş kızları da rahibe olan çift, Katolik dünyasında örnek çift olarak gösteriliyor.
‘EŞCİNSEL EVLİLİKLERE YANIT’
Papa’nın ayininin ardından Vatikan’da kardinallerin ve piskoposların katıldığı toplantıda da, Katolik Kilisesi’nin modern aile yapısı üzerinde nasıl etkili olabileceği, eşcinsel evlilik ve boşanma gibi konulara nasıl yaklaşılabileceği gibi konular ele alındı.
Kimi yorumcular ise, Papa’nın dindarlıklarıyla tanınan Martin ve Marie-Zelie Guerin çiftini aziz ve azize ilan ederek, Kilise’nin tasvip etmediği eşcinsel birlikteliklere karşı Hıristiyan aile modelini vurgulamaya çalıştığını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.