İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kılıçdaroğlu, Azınlık Cemaati Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, İstanbul’da Türkiye’deki azınlık cemaatlerin ruhani liderleriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye Fener Rum Patriği Bartholomeos, Musevi Cemaati Türkiye Hahambaşı İshak Haleva, Türkiye Ermenileri Patrikvekili Başepiskopos Aram Ateşyan başta olmak üzere diğer cemaatlerin temsilcileri katıldı.

 
Yeşilköy’deki Çınar Otel’de düzenlenen toplantıya Kılıçdaroğlu, partisinin kurmayları ile birlikte katıldı. Sezgin Tanrıkulu, Murat Karayalçın gibi isimler de toplantıda hazır bulundu.
Toplantı öncesi dini liderlerle görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildiği için toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

Toplantıya şu isimler katılıyor: “Fener Rum Patriği Bartolomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan,

Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin,

Süryani Katolik Cemaati adına Peder Orhan Şanlı, Protestan Kiliseler Birliği adına Pastör İhsan Özbek, Türkiye Katolik Ermeni Cemaati adına Peder Abraham Fırat, Türkiye Proteston Ermeni Cemaati adına Pastör Kirkor Ağabaloğlu, Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı adına Kostantin Kalanğos, Türkiye Keldani Cemaati adına Teoman Önder.”

CİHAN
http://haberciniz.biz/kilicdaroglu-azinlik-cemaati-temsilcileriyle-bir-araya-geldi-3630091h.htm

Yorumlar kapatıldı.