İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atalarının yaşadığı topraklarda ayin yaptılar

Muharrem Doğantez
Nilüfer Belediyesi’nin bir süre önce aslına uygun olarak restore ettiği Panteleimon kilisesi, Fener Rum Patriği Lambriniadis önderliğinde bir ayine ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirilen ve yenilenme çalışmalarının ardından Gölyazı Kültürevi olarak hizmete açılan eski Gölyazı Aziz Panteleimon Kilisesi’nde, Bursa Valiliği’nin izniyle ayin düzenlendi. Gölyazı Kültürevi’nde gerçekleştirilen ayine Yunanistan’dan gelen bir grup katıldı. Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis’in düzenlediği ayine katılan grup, atalarının yaşadığı topraklarda ibadet etmenin sevincini yaşadı.

Prof. Dr. Lambriniadis, “Son zamanlarda ilgili makamların ve patriğimizin izinleriyle ayinler gerçekleştirmeye başladık. Allah’a şükür ender de olsa buralara gelip dualarımızı yapabiliyoruz. Herkese müteşekkiriz” dedi.

TÜRKÇE DUA ETTİLER
Aziz Panteleimon Kilisesi’nin restorasyonunu yaptıran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e şükranlarını ileten Lambriniadis, “Bize ayin için izin veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na da teşekkür ediyorum. Ayin esnasında sadece Rumca değil, Türkçe de dua ettik. Bu kimseye garip gelmesin. Eskiden de böyleydi. Bursa’da 3 adet kilise bulunuyor. Bu kiliselerin sadece bir tanesinde Rumca ayin yapılıyor. Herkes Allah’a kendi ana dilinde hitap edebilmeli. Bu hiçbir zaman engel olmamalı” dedi.

Yorumlar kapatıldı.