İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Eroğlu, Neler Oluyor’a Konuk Oldu

PKK’nın iki şeye hizmet ettiğini kaydeden Eroğlu, “Ermeni lobisinin oralar bir şekilde boşalsın, göçe zorlansın ve oralarda gelecekte Ermeni Devleti kuralım ideali var. İsrail’in arzı mevud dediği ve kendilerinin ortaya attığı vaat edilmiş topraklar yani Nil’den Fırat’a kadar olan toprakları ele geçirmek. Ölen de Kürt öldüren de Kürt, ölen de Müslüman öldüren de Müslüman. Çünkü arada yönlendirenler, tahrik edenler var. Bazı ülkelerde özel silahlar yapılıyor PKK’ya göndermek için. Vatandaşlarım uyanın ve oyuna gelmeyin, daha büyük Türkiye’yi hep birlikte yapalım. Şehit olmayan ev yok. Dünyanın en stratejik noktasındayız. Dolayısıyla pek çok ülkenin gözü var” diye konuştu. (Bir akademisyen olan Bakan da Kürt halkının varlığını inkar ediyor ve PKK Ermenidir diyorsa Ak partinin işi çok zor demektir. Bakan böyle düşünüyorsa milletvekillerinin ırkçılık yapması normaldir. HYETERT)

***
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşların terörle mücadele konusunda yürütülen operasyonların devam etmesi yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.
İhlas haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, İhlas Medya Grubu Ankara Başkanı Nuri Elibol ile birlikte TGRT Haber’de yayınlanan Neler Oluyor programında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu konuk etti. Bakan Eroğlu, Yaşar ve Elibol’un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Programın açılışında Yaşar ve Elibol, ikinci torununu kucağına alan Bakan Veysel Eroğlu’nu tebrik etti. Eroğlu, tebrikler karşılığında teşekkür ederek, “Dedelik gerçekten bambaşka bir duygu. bugün Dinar’dan geldik. Torunumu görmeden buraya gelemedim” dedi.
“TERÖRLE MÜCADELEDE 30 YILIN EN BÜYÜK MÜCADELESİ YAPILIYOR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘terörün beli kırıldı’ sözü üzerinden terörle mücadele çalışmalarını değerlendiren Bakan Eroğlu, “Terörle mücadelede 30 yılın en büyük mücadelesi yapılıyor. Çünkü geçmişte istihbaratlar dışarıdan geliyordu, birtakım silah mühimmat ihtiyacını dışarıdan temin ediyordu. Hükümetimizle birlikte özellikle milli savunma ihtiyacını gördüğü birtakım silahın, mühimmatın hatta Altay tanklarının, helikopterlerin, insansız hava araçlarının, denizaltıların, özel yapılmış piyade tüfeklerinin, Göktürk uydusunun uzaya fırlatılmasının Türkiye’de yapılması işin seyrini değiştirdi. Geçmişte maalesef dağ, taş bombalanıyordu. Şimdi insansız hava araçlarıyla tespit ediliyor, noktasal atışla kahraman silahlı kuvvetlerimiz bu hainleri inlerinde vuruyor. Hatta nüfuz eden bombalar, metrelerce derinlikte infilak ediyor. Kandil’de o kadar çok cephanelik yığmışlar ki saatlerce yandığını görüyoruz” ifadesini kullandı.
“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DAKİ VATANDAŞLAR BİZİM BİN YILLIK KÜRT KARDEŞLERİMİZ PKK’DAN YAKA SİLKER HALE GELDİLER”
Bakan Eroğlu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde yaptığı incelemelere değinerek, “Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlar bizim bin yıllık Kürt kardeşlerimiz, PKK’dan yaka silker hale geldiler. Çünkü PKK çözüm sürecini istismar etti. Bazı mahalleleri sahiplenerek, çadırlar kurdular. Vatandaşlardan haraç toplamaya çalıştılar ve vermeyenlerin kızlarını o çadırlara kaçırdılar. Bir anda hükümetimiz ve devletimiz karar aldı. Çünkü bunu Kandil bozdu. Polis ve askerlerimizi şehit etti. DEAŞ yine sınırda bir astsubayımızı şehit etti. PKK, DEAŞ, DHKP-C maşadır. Türkiye’nin bu muhteşem yükselişinde hele IMF’ye olan borcu sıfırlayıp 5 milyar dolar borç verecek olmasından Batı’da bazı ülkeler ‘Türkiye nereye gidiyor’ demeye başladılar” diye konuştu.
“BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR ‘AMAN BU OPERASYONLAR DEVAM ETSİN’ DİYOR”
PKK’nın 7 Haziran seçimlerinde bölge halkı üzerinde baskı kurduğunu vurgulayan Eroğlu, “Maalesef 7 Haziran’da sandık güvenliği sağlanamadı. PKK baskı yaptı. Hatta bazı yerlerde ölen insanların yerine oy kullanılmış. Bazı yerlerde yüzde 100 malum partiye oy verilmiş çıktı. Zulümle korkutarak böyle yaptılar. Ben orasının insanını çok iyi biliyorum. Bölgede çok büyük yatırımlar var. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) var. Oradaki vatandaşlar çözüm sürecindeki huzur iklimine alıştı. PKK’nın bu zulmü dolayısıyla bölgedeki vatandaşlar diyor ki ‘Aman bu operasyonlar devam etsin. Kesinti olmasın.’ PKK bazı Batılı ülkelerin maşası olan Marksist ve Leninist bir terör örgütüdür” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu, Türkiye’deki terör olaylarının Karlofça Antlaşması’na kadar dayandığını Batılı bazı ülkelerin Türkiye’yi silahla yok edemedikleri iÇin “böl-parçala-yut” taktiğini uygulamaya çalıştıklarını böylelikle Türkiye’deki halkları imha etmek veya Orta Asya’ya sürmek amacını taşıdıklarını söyledi.
“Bakanlar Kurulu’NDAKİ BİLGİLERE GÖRE TERÖRÜN BELİ KIRILMIŞTIR, PKK’NIN BELİ KIRILMIŞTIR”
7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı aşmasıyla Meclis’te yer almasının Kürt vatandaşlar üzerindeki etkisi hakkında Eroğlu, “HDP samimi değil. CHP Genel Başkanının bir kısmımız tamamen HDP’ye versin barajı aşsınlar dediklerine dair bana bilgi geldi. CHP milletvekilleri ‘ben HDP’ye verdim’ dediler. CHP ve MHP’yi yöneten üst bir akıl var. Üst akıl ne talimat verirse o istikamette hareket ediyorlar. Üst akıl dedi ki CHP’ye ‘Bir kısım oyları HDP’ye vereceksin’ ve paralel yapıya talimat verildi ‘HDP’nin vekil çıkarabileceği yerlerde HDP’yi destekleyeceksiniz’ denildi. Paralel yapı dahi 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekledi. Onların bir planı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir planı var. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye’nin önüne engel koyamayacaklar. Türkiye çok daha büyüyecek. Bakanlar Kurulu’ndaki bilgilere göre terörün beli kırılmıştır, PKK’nın beli kırılmıştır. Çünkü etkisiz hale getirilen çok sayıda terörist var. Bir takım cephanelikleri de tamamen imha edildi. Bunlar son çırpınışları. Dağa kaçırılmış olanlara da ’bırakın silahı yuvanıza dönün, PKK sizi ölüme götürüyor’ diyorum. PKK, Kürt kardeşlerimizin de en büyük düşmanıdır” dedi.
“VATANDAŞLARIM UYANIN VE OYUNA GELMEYİN, DAHA BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE YAPALIM”
PKK’nın iki şeye hizmet ettiğini kaydeden Eroğlu, “Ermeni lobisinin oralar bir şekilde boşalsın, göçe zorlansın ve oralarda gelecekte Ermeni Devleti kuralım ideali var. İsrail’in arzı mevud dediği ve kendilerinin ortaya attığı vaat edilmiş topraklar yani Nil’den Fırat’a kadar olan toprakları ele geçirmek. Ölen de Kürt öldüren de Kürt, ölen de müslüman öldüren de müslüman. Çünkü arada yönlendirenler, tahrik edenler var. Bazı ülkelerde özel silahlar yapılıyor PKK’ya göndermek için. Vatandaşlarım uyanın ve oyuna gelmeyin, daha büyük Türkiye’yi hep birlikte yapalım. Şehit olmayan ev yok. Dünyanın en stratejik noktasındayız. Dolayısıyla pek çok ülkenin gözü var” diye konuştu.
“Ak Parti’NİN HAFİFÇE KULAĞINI ÇEKELİM DEDİK AMA MAALESEF KULAĞINI KOPARTTIK ŞEKLİNDE DİYENLER VAR”
1 Kasım’daki tablonun 7 Haziran’daki tablodan farklı olmayacağı yönündeki iddialar ve AK Parti’nin açıklayacağı seçim vaatlerini değerlendiren Bakan Eroğlu, şunları dedi:
“Vatandaş koalisyonun ne demek olduğunu anladı. Gençler koalisyon nedir bilmiyor çoğu internete bakmış. Koalisyon daima sıkıntılıdır. Tek başına iktidara göre bir gelişme sağlanamıyor. Hükümetteki her parti ayrı telden çalıyor. Millet istikrar istiyor. Biz gerçekten çok yanlış yapmışız. AK Parti’nin hafifçe kulağını çekelim dedik ama maalesef kulağını koparttık şeklinde diyenler var. Vatandaşta böyle bir pişmanlık var. İkincisi bazı partilerin vaatlerinin boş olduğunu anladı. Üçüncüsü iş adamları, memurlarımız, çiftçilerimiz ve sanayiciler istikrarın önemini çok iyi anladı. Kesinlikle ikazları aldık. Kendimizle nefis muhasebesi yaptık. Gittiğim yerlerin yüzde 90’ında ‘tamam bu sefer listeler güzel olmuş’ diyenler oldu. Bunlar seçim beyannamesine yansıyacak. Yatırımlar konusunda gelişim programları hazırladık. GAP gibi Akdeniz Gelişim Projesi, Ege Gelişim Projesi, Trakya, İç Anadolu, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz.”
“2019 YILINDA GAP’IN HEDEFLERİNİ YAKALAYACAĞIZ”
“GAP’ı bitirecek olan da biziz” diyen Eroğlu, GAP hakkında şunları söyledi:
“GAP bittiğinde yılda 6,6 milyar dolar katkı sağlayacak. GAP adete kaplumbağa hızıyla yürüyordu. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken 27 Mayıs 2008 tarihinde hatırladığım kadarıyla 1. GAP Eylem Planı’nı açıkladı. 2014 yılı sonunda eylem planının yüzde 90’ını gerçekleşti. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nde 2. GAP Eylem Planı’nı açıkladı. Bu plana göre 2019 yılında GAP’ın hedeflerini yakalayacağız.”
ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ev sahipliğini yapacağı Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi hakkında ise Eroğlu, şunları kaydetti:
“Türkiye, erozyon kontrolü çölleşme konularında Orta Asya’ya Balkanlar’a, Kafkasya’ya hatta Afrika’ya büyük destek veren ülke. Ağaçlandırmak konusunda biz dünya rekoruna imza attık. 12 yılda 3 milyar 250 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuş. Çin ve Hindistan’dan sonra 3. sıradayız. OECD Genel Sekreteri Türkiye’ye geldiği zaman ‘Türkiye çölleşme ve erozyonla mücadelede dünya lideridir’ dedi. 2013 yılında, Birleşmiş Milletler’de (BM) 3 yılda bir yapılan Dünya Ormancılık Zirvesi ve Forumu’nu Türkiye’de yapmak istediğimizi söyledik. Dolayısıyla biz ilk olarak BM’nin Dünya Ormancılık Zirvesi ve Forumu’nu Türkiye’de yaptık. Şimdi Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Konferansı var. Bu çok büyük bir konferans. BM çok memnun oldu. Liderliğini de 2 yıl Türkiye yapacak.”
“BİZİM ARZUMUZ HERKES HÜR İRADESİNİ SANDIĞA YANSITSIN”
Sandık güvenliği konusunda yapılması düşünülen uygulamalar hakkında muhalefetin eleştirilerini yanlış bulduğunu ifade eden Eroğlu, “İlçe veya illerdeki hakimler ve seçim kurulu başkanları karar veriyor. Cizre’nin bir iki mahallesinde sıkıntı olduğu için seçim güvenliği sebebiyle baka mahallelerde oy kullanmaları öngörüldü. PKK’nın Türkiye uzantılarının baskılarını engellemek için. Bizim arzumuz herkes hür iradesini sandığa yansıtsın” dedi.
CHP’NİN ORMAN KÖYLÜLERİ İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜ SEÇİM VAADİ HAKKINDA
Bakan Eroğlu, CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan ‘Orman köylülerinin sağlık primleri devlet tarafından ödenecek’ vaadine ilişkin olarak, “Bu kanun meselesi. Biz CHP’nin yapılamayacak vaatlerinin peşine takılacak değiliz. CHP’nin böyle bir şansı yok ki. Vaatlerini ele alıp gündeme getirmek doğru değil. CHP’nin iktidara talip olma gibi bir şansı var mı? AK Parti’siz bir hükümet kurulamayacak. CHP’nin tutumu ve arkasına PKK’yı alan HDP’yi dikkate alan aziz milletimiz reyini istikrardan yana, gelişmeden yana dolayısıyla AK Parti’den yana kullanacak. CHP ne demiş kıymeti harbiyesi yok. Yapacak gücü yok ki” diye konuştu.
Çevre Mühendisi alımı ve Meteoroloji personeline havacılık tazminatı verilmesi konularında Eroğlu, “Aslında o meteorolojinin hakkı. Yurt dışından gelen bir kaynaktır. Uçuşların güvenliği için meteorolojinin büyük payı var. Biz bir kanun teklif ettik ama bazı kanunlar meclis erken kapandığı için çıkamadı. Mühendislere de her yıl kadro tahsis ediliyor. Ama şimdi çevre birimi Çevre ve Şehirciliğe geçtiği için onlar alıyor. Ama biz de nispeten bir kısım alıyoruz. Orman mühendislerine çok kadro açtık. Her mezun olanı da devlet kademesine almak mümkün olmuyor” ifadelerini kullandı.
Orman yangınlarıyla mücadelede dünyada en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu aktaran Eroğlu, eskiden yılda 10 bin hektarlık alanın yandığını bu sene 2 bin 500 hektar alanın yangında zarar gördüğünü ifade etti.
BAKANLIĞIN EN ÖNEMLİ PROJELERİ
Bakan Eroğlu, alanıyla ilgili olarak en önemli projeler hakkında şu ifadeleri kullandı:
“GAP, DAP çok hızlı yürüyor. Bizim şimdi KOP diye muhteşem bir projemiz var. Yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin hektarlık alanı sulayacak olan barajlar, sulama tesislerini bitirdik. Geri kalanını 2019 yılına kadar bitireceğiz. Bu KOP’un hikayesini yazdım “Asırlık rüya KOP” diye. Çoruh Nehri, Türkiye’nin en azgın nehriydi. Çoruh Nehri ile ilgili projeler yapıyoruz. PKK şunu istemiyor; barajlar geldiği zaman su geliyor, zenginlik geliyor. Şanlıurfa’nın Yaylak Projesi’nde bizzat şahit oldum. Oradan dağa giden gençler varmış. Biz Yaylak Projesi’ni yapınca herkes işiyle gücüyle meşgul oldu, cepleri para gördü diye demeye başladılar. Bütün Türkiye’de barajların yüzde 80’inini bitirdik. Edirne’de Edirne Kanal diye proje başlattık. Şu anda bütün makineler çalışıyor. Meriç Nehri’ni Edirne’ye girmeden by-pass edecek bir kanal açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar yarısı bitecek. Kanal su baskınlarını önlemek ve sulama için kullanılacak. Marmara Bölgesi’nde bin 649 proje yapıyoruz. 16 milyar Türk Lirası yatırım yapıyoruz.”
“SU SORUNU OLMAYACAK”
Barajlardaki doluluk oranı sorusuna Bakan Eroğlu, ”Su sorunu olmayacak. Merak etmeyin susuz bırakmayacağız. İstanbul’u 2071 yılına kadar susuz bırakmayacak şekilde projelerimiz hazır. A planı B planı C planı var. Batı Karadeniz ile ilgili bin 250 tesisimiz var 16 milyar Türk Lirası. Bu tesisler içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Marmara Bölgesi’nde entegre su üretim tesisi yaptık. Akdeniz Gelişim Projesi 3 bin 724 tane tesis yapacağız, 37 milyar TL. Ege Gelişim Projesi 25 milyar TL ile 4 bin 547 tane tesis yapılacak. İç Anadolu için hiç proje yoktu, talep çoktu, 3 bin 306 tesisi hazırladık. İçi boş vaatlere vatandaşlarımız kanmasın” dedi.

Yorumlar kapatıldı.