İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız Kültür Merkezi’nde Söyleşi Doğu Anadolu’da 40 Yıllık Yolculuk

7 Ekim Çarşamba, 19:00
Konuşmacı :  Stéphane Boudoyan
Moderatör : Nazan Maksudyan
İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleşen “Çapraz güzergahlar ve bellekler – Fransa’daki Anadolu diasporasının sesleri” buluşmaları kapsamında Stéphane Boudoyan söyleşisi Nazan Maksudyan moderatörlüğünde gerçekleşecek. 1968 yazı. Lyon. Stéphane Boudoyan, Türkiye’nin doğusuna gitmek ve Ermeni atalarının yaşadığı bölgeyi gezmek üzere Chevrolet dö şövo’sunun direksiyonuna geçerek yola koyulur.

Bu aslında her yıl gerçekleştireceği ve günümüzde de yapmaya devam ettiği beklenmedik bir maceranın da başlangıcıydı. Bu seyahatlerden binlerce fotoğrafla döner. Bugün, 1974 yılında yapılan Keban Barajı’nın suları altında kalan çok sayıda kalıntılar gibi Anadolu’nun çok değerli mirasını ve manzarasını görmek mümkün resimlerde.

Peki ama Stéphane Boudoyan’ı Türkiye’yi keşfetmeye iten nedir? Onun bu girişimi Fransız Ermenileri ve Türkiye tarafından nasıl algılandı?  Algılar -özellikle de gençlerin ki- ve sanatçının kendi motivasyonu yıllar içerisinde değişti mi?
Stéphane Boudoyan, Fransız Kültür Merkezi’ndeki söyleşisinde, bu özel deneyimini seyahatlerinde çektiği fotoğraflar eşliğinde aktaracak.
Simültane çeviri yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.
İstanbul Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Cad. N.4 Taksim
0212.393.81.11
www.ifturquie.org
www.facebook.com/institutfrancaisistanbul

Yorumlar kapatıldı.