İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: 2014-2015 döneminde Ermeni Soykırımını tanıyan ülke sayısı 24’e ulaştı

Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan, 2014-2015 döneminde Ermeni Soykırımını tanıyan ülke sayısı 15’ten 24’e ulaştı…Bu dönem öncesinde Soykırımın inkarının sadece 2 ülkede cezalandırıldığını şimdi bu ülke sayısının 4 olduğunu (İsiçre ve Slovakya’ya bu yıl Yunanistan ve Kıbrıs ta eklendi) kaydeden Koçaryan ʺBu esnada Ermenistan Osmanlı İmparatorluğunda Yunan ve Süryani Soykırımını tanıdı ve şimdi dünya benzeri suçların önlenmesi konusun çok dikkatli. 


2014-2015 döneminde Ermeni Soykırımını tanıyan ülke sayısı 15’ten 24’e ulaştı. Beyanat bugün 25 Eylül’de Ermeni Soykırımının 100. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ¦Hatırlıyorum ve Talep ediyorum§ Çalıştay-Forumu esnasında Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan’dan geldi.
Bu dönem öncesinde Soykırımın inkarının sadece 2 ülkede cezalandırıldığını şimdi bu ülke sayısının 4 olduğunu (İsiçre ve Slovakya’ya bu yıl Yunanistan ve Kıbrıs ta eklendi) kaydeden Koçaryan ʺBu esnada Ermenistan Osmanlı İmparatorluğunda Yunan ve Süryani Soykırımını tanıdı ve şimdi dünya benzeri suçların önlenmesi konusun çok dikkatli. Geniş çevreler eski soykırımların kınanmaması ve zamanında önlenmemesinin yeniler için verimli toprak hazırladığının çok iyi bilincindeler ʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.