İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevan Nişanyan açık cezaevine naklediliyor

Hakkında 11 yılı aşkın hapis cezası bulunan ve bir yıldan uzun zamandır Aydın Yenipazar Kapalı Ceazevi’nde olan Sevan Nişanyan, Sultanhisar Açık Cezaevi’ne nakledilecek. Ayrıca Nişanyan, 1 Kasım seçimleri için Liberal Demokrat Parti’den adaylık başvurusunda bulundu. Sevan Nişanyan, Aydın Yenipazar Kapalı Ceazevi’nden Sultanhisar Açık Cezaevi’ne nakledilecek. Nişanyan, 24 Ağustos’ta, önceki hükümetin bir yönetmelik değişikliğiyle, yaklaşık 15 bin tutuklunun açık cezaevine nakledilmesine imkân sağlaması kapsamında, Sultanhisar Açık Cezaevi’ne geçecek.

Daha önce hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Selina Doğan tarafından Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verilen Nişanyan, 18 Eylül Cuma günü yeniden cezaevine girecek.
Hakkında 11 yılı aşkın hapis cezası bulunan ve bir yıldan uzun zamandır Aydın Yenipazar Kapalı Ceazevi’nde olan Sevan Nişanyan, nakledileceği açık cezaevinin şartlarını Agos’tan Vartan Estukyan’a anlattı.
Sultanhisar Açık Cezaevi’nde, Aydın’daki Yenipazar Kapalı Cezaevi’nden daha iyi koşullarda olacağını söyleyen Nişanyan, cezaevi sınırları içerisinde dolaşılabildiğini, yoğun bir güvenlik önlemi alınmadığını ve kapıda jandarmanın beklemediğini belirtti:
“İmkânlar çok daha iyi, dışarıda jandarma beklemiyor, gün içerisinde istediğimiz gibi bahçede dolaşabiliyoruz, hastaneye vs. gitmek zorunda kaldığınızda, büyük güvenlik önlemleri alınmıyor. Bunların yanı sıra, üç ayda bir izin veriliyor ve gün boyunca istediğimiz zaman telefon edebiliyoruz.”
Sözlük çalışması
Nişanyan, cezaevindeyken çalıştığı sözlük ve yeni projesi hakkında da bilgiler verdi:
“Sözlük çalışmam vardı, onu tamamladım. Aslında iki buçuk yıldır üzerinde çalıştığım bir projeydi, nihayet bitti. Şimdi de Türk diliyle ilgili bir proje üzerinde çalışıyorum, o kitabın da yarısına geldim, onu da bitireceğim. Büyük, güzel bir proje.”
LDP’den aday olacak
Nişanyan, 1 Kasım seçimleri için Liberal Demokrat Parti’den (LDP) adaylık başvurusunda bulundu.
Nişanyan’ın kendi isteği doğrultusunda büyük bir ihtimalle Aydın’dan aday olacağı belirtildi.
LDP Genel Sekreter Yardımcısı Tarık Beyhan, Nişanyan’ın ifade özgürlüğü konusunda Türkiye için önemli bir isim olduğunu belirtti.
“Şu anda hapiste olmasının sebebi, ifade özgürlüğünün ihlalinden de kaynaklanıyor. Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri ifade özgürlüğü. Nişanyan, tartıştığı birini kırdığını düşündüğünde gerektiğinde ondan özür dilebilen biri. Liberalizmin önemli iki kriteri de ifade özgürlüğü ve hoşgörü. Nişanyan’da da her ikisi mevcut. O yüzden hem bizim hem de Türkiye için çok önemli biri olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan Türkiye’de TDK diye bir kurum var, Nişanyan kısa sürede kurumun 100 yılda veremediği katkıyı verdi.”

Yorumlar kapatıldı.