İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’da “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” Yürüyüşü

Binlerce kişi Ankara’daki ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşünde Sıhhiye Meydanı’ndan Birinci Meclis’e kadar yürüdü. ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşünde Ankara’da binlerce kişi Sıhhiye Meydanı’ndan Birinci Meclis’e yürüdü. 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla yapılan yürüyüşte uzunluğu 1500, genişliği yedi metre olan bir Türkiye bayrağı açıldı. Bayrak Ankara Adliyesi önüne tırla getirildi.

16.30’da başlayan yürüyüş için Ankara dışından otobüslerle kente gelenler oldu. Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye Meydanı bariyerlerle kapatıldı. Yürüyüşe katılanlar yedi ayrı noktadan meydana alındı.
Çağrıcı örgütler yürüyüş sırasında “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması yönünde karar almıştı.
Miting alanında yaklaşık altı bin polis görevlendirildi.
Yürüyüş nedeniyle Ankara’da bazı yollar saat 21.00’de açılmak üzere 12.45’ten itibaren trafiğe kapatıldı.
TOBB öncülüğündeki bu çağrı sonrası yürüyüşe katılacağını açıklayan işçi ve işveren örgütü sayısının 200’ü aştığı öğrenildi.
Barış Bloku eleştirmişti
Barış Bloku dün yaptığı açıklamada yürüyüşe katılmayacağını duyurmuştu.
Barış bloku yürüyüş kararını da eleştirerek yapılması gerekenin barış mitingi olduğunu vurgulamış, yapılan çağrıyı sorumsuzluk örneği olarak nitelemişti.
Çağrıcı örgütler
Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar: Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD),Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB),Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ),Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB),Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB). (YY)
Fotoğraf: Gökhan Balcı / AA

Yorumlar kapatıldı.