İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Yine Hedef Gösteriliyor

2007 yılında yazdığım “Hedef göstermeyin Hedef olmayalım” başlıklı yazımda şöyle demiştim[i]:  “Her gün şehit cenazeleri kaldırılırken, toplumda teröre duyulan haklı nefret, öfke giderek büyüyor ve şiddete dönüşme eğilimleri gösteriyor. Bu ortamda doğan öfkenin ve şiddet eğilimlerinin bazı bilim adamları ve medyanın bir bölümü tarafından Ermenilere yöneltme gayretleri görülüyor…”  Maalesef tarih tekerrür ediyor, yine her gün şehit cenazeleri kalkıyor, acı büyüyor. Ne yazık ki aradan geçen zamanın bir şey değiştirmediği görülüyor. Yine PKK’nın Ermeni olduğu yazılıp çiziliyor, Ermeniler hedef haline geliyor.

PKK’yı Ermeni ilan eden haberlerin, yorumların yayımlandığı gazetelere gelen okuyucu tepkilerine bakılırsa, toplumun Ermenilere karşı duyduğu nefret görülecektir: Apo’nun itleri Ermeniler,  Kalleş Ermeni uşakları vb pek çok küfür ve hakaret var. Cumhurbaşkanı ve pek çok dürüst politikacı terörün dini, milleti olmaz derken bazıları utanmadan, arlanmadan PKK Ermeni örgütüdür diyebiliyor. Daha da önemlisi bunları söylerken Kürt halkının varlığını da dolaylı olarak inkar ediyor, dağda yürüyen Kart Kurt bilimsel teorisine(!) destek veriyorlar. Yüz yıldır resmi ideolojinin ve resmi tarihin ürettiği Ermeni düşmanlığı ve Ermeni nefretinden medet ummak tek kelime ile zavallılık olmaz mı?

PKK Ermenidir diyenlerin çoğu MHP ve Ak parti taraftarları. MHP ideolojisinin gereğini yapıyor. Ancak asıl garibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP taraftarlarının bu konuda öne çıkması. Bir yandan, Ak parti azınlıklar için –haklı olarak- pek çok iyileştirme yaptı pek çok sorunu çözdü derken, bir yandan PKK bir ABD, İsrail ve de Almanya projesidir, İslam karşıtıdır derken, diğer taraftan
 -Cumhurbaşkanının terörün dini, milleti olmaz demesine rağmen- PKK Ermenidir demeyi akılla mantıkla ve tabi etikle bağdaştırmak mümkün değil. Bir yanlışı güya düzeltmek için başka bir yanlış yapılıyor. Düşünüyorum da Cumhurbaşkanının ve Ak Partinin böyle dostları varken karşıtlara ihtiyacı kalmaz.
Pek çok örnek var bu konuda. Biz birkaç örneğe bakalım. Bir gazetede yayımlanan haber şöyle: Polis memuru Olgun Kurbanoğlu’nun cenaze töreninde   “Şehidin kız kardeşleri gözyaşlarına boğulurken, cenaze törenine katılan bir vatandaş ‘ben de Kürdüm’ diyerek PKK terör örgütüne tepki gösterdi. Bu PKK’lıların hepsinin Ermeni olduğunu anlatan vatandaş, “Bu PKK’lıların hepsi Ermeni, kendilerini saklıyorlar. Ben Kürdüm, Müslüman’ım ama ben Ermeni değilim. Ermenilerin sonu gelecek. Allah’ın izniyle sizin sonunuzu getireceğiz. Ne etseniz boş ey Ermeniler, biz sizi biliyoruz. Ne yapsanız boş Ermeniler” diye tepki gösterdi.[ii]  Bu sözü muhtemelen tepki korkusundan söyleyen Kürt’e acır mısın, kızar mısın? Güya PKK’ya tepki gösteriyormuş. Kim tarafından söylendiği belli olmayan bu saçma nefret söylemini haber yapan gazeteciye, bu haberi yayımlayan gazetelere ve haber sitelerine, ne demeli? Yakında bu Kürt vatandaşımız da Ermeni avına çıkarsa şaşırmamak gerekir.
Sağcısı, faşisti, dincisi[iii]PKK’nın Ermeni olduğunu iddia etmesi yetmezmiş gibi bunlara bir de Alevi yöneticisi katıldı.[iv]Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, “Aleviler Anadolu Alevileri bugüne kadar hiç devletine başkaldırmamış bir toplumdur. Hiçbir Alevi cana kıymaz, bu dinimizde de yoktur. Son günlerdeki bir takım terör olaylarına karışan, PKK’ya katılan, sözde kendine Aleviyim diyen yurttaşların hepsi kripto Ermeni’dir. Bu kripto Ermeniler yıllardır bu ülkede Alevi toplumunu sürekli kötü göstermek için ellerinden geleni yapmışlardır. Oysaki bunların kimliklerine indiğimiz zaman Ermeni kökenli oldukları ortaya çıkmaktadır.” diyor.  
Neresini düzeltmeli bu görüşlerin? Hangi dinde var cana kıymak? Ben Aleviyim Kürdüm ya da Aleviyim Türküm diyene hayır Ermeni’sin demek ve bu insanları ihanetle suçlamak, genellemeler yapmak hangi vicdanla, hangi ahlakla bağdaşır? Aleviler yapmaz ama Ermeniler her türlü kötülüğü yapabilir demek mantıkla, ahlakla bağdaşır mı? Her toplumda iyiler, kötüler, itaat edenler, baş kaldıranlar vardır ve olması da doğaldır. Kaldı ki, birileri baş kaldırdı diye bütün bir halk terörist ilan edilemez. Can korkusu ile kılıç zoru ile Müslümanlaşmış Ermenilerin hepsinin terörist ilan edilmesi de ne etikle ne de vicdanla bağdaşır. Sayın genel başkan, bu kadar Sünni sözde bilim adamları, bu kadar Sünni yazarlar, politikacılar yalan söylerken, iftira ve çamur atarken hatta bazıları Ermeni avından söz ederken biz Aleviler de eksik kalmayalım diyorsa bir diyeceğimiz olamaz. Öyle ya eline, beline ve diline sahip olacak. Neyse ki Hıristiyan Ermenileri ayırmış ve hatta Dersimde Ermeni avına çıkmaktan söz etmiyor.
Efendim, PKK’nın yüzde yetmişi Ermeniymiş, dahası Ermenilerin yüzde doksanı bu yüzden HDP’ye oy veriyormuş. Öldürülen PKK’lıların bazıları sünnetsizmiş, demek ki Kürt değil Ermeni. Nerem doğru ki dedirtecek cinsten hezeyanlar. Sanki dünyada başka sünnet olmayan millet ve halk yok. PKK içinde pekala Ermeniler bulunabileceği gibi Arap, İranlı, Rus ya da batılılar hatta Türkler de bulunabilir. PKK ile işbirliği yapan Türklerden oluşan örgütlerin varlığı her gün yazılıp çiziliyor. Ben de çıkıp hem de Anayasa’ya[v]dayanarak PKK Türk’tür mü diyeyim. Eğer ortada bir kötü niyet ya da gizli bir amaç yoksa bu nedenle milletler suçlanamaz, hedef ilan edilemez. PKK’nın yüzde yetmişinin Ermeni olduğunu söyleyenler bu istatistiği de silahlı kuvvetlere bağlıyorlar. Bir TV kanalının genel yönetmeni olan Alper Tan[vi]isimli kişi ise yüzde yetmişi az bulmuş olacak ki PKK’nın %80’i Ermenidir demekle kalmayıp, PKK’nın amacının 1915’in intikamını almak olduğunu söyleyerek derin (!) bilgi ve birikimini ortaya koyuyor. Gülelim mi, ağlayalım mı?
Bir örgütün yüzde yetmişinin hangi gruptan olduğunu bilecek kadar iyi tanıyan silahlı kuvvetlerin yurt içindeki PKK militanlarını bilmemesi kabul edilemez. O zaman bunlar yakalanmıyorsa burada büyük bir suçun varlığından söz edilebilir. İsminde Kürdistan olan bir örgüte Ermeni demek manipülasyon amaçlı değilse, aptallık olur. “Öldürülen teröristler arasında Ermeni var mı”[vii]diye soran, Azeri gazetecinin iyi niyetinden söz edilebilir mi?
Efendim, PKK Ermeni olduğu için Ermenilerin yüzde doksanı HDP’ye oy vermiş. De ki doğru olsun, ne çıkar bundan? Yağmur yağacak dedin, sen bana ördek dedin. Oy veren 6 küsur milyonu terörist mi ilan edeceksiniz. Kaldı ki bu oran bizim bazı meşhur grupların sallama istatistiklerine benziyor, kim yapmış böyle bir araştırmayı. Meyhanede içki anketi yaparsanız herkes içkici çıkar. Ermeni toplumu Türkiye’deki kendi nüfusunu bile bilmiyor, kime rey verildiğini mi bilecek? 

İlk yazımın son bölümünde şöyle demiştim:

“Sonuç olarak, PKK terörüne duyulan nefret, öfke ve kin maalesef hızla şiddete dönüşüyor. Bu tehlikeli gidişin durdurulması hepimizin, bütün barışseverlerin samimi dileğidir. Terörün bir halka, bir millete mal edilmesi sadece teröre hizmet eder. Şoven, ırkçı yaklaşımların öne çıktığı, öfkenin şiddete dönüştüğü zamanlarda sağduyu devre dışı kalır, çılgınlık moda olur. Bu şiddetin Kürt halkını hedef alması ne kadar tehlikeli ve yanlışsa bu öfkeyi -hedef küçültmek adına bile olsa- Ermenilere yöneltmek de bir o kadar yanlış ve tehlikelidir. Bilim adamlarının ve medyanın bir bölümünün bu konudaki yönlendirmeleri devam ederse yeni 6/7 Eylüllere davetiye çıkarılmış olacaktır. Korkarım yeni 6/7 Eylül bir milyon nüfuslu İstanbul’da yaşanan 6/7 Eylüle benzemeyecektir. Bu sonuçtan ise, sadece azınlıklar değil bütün Türkiye zarar görecektir. Bu nedenle hem bilim adamlarından, hem medyamızdan en azından bu tehlikeli ortamda daha sağduyulu davranmalarını, şiddet ve kini teşvik etmemelerini bekliyoruz, istiyoruz.”
Bu ortamda erken seçime giderken partilerin, politikacıların, özellikle Ak partinin tavrı son derece belirleyici olacaktır. Ak parti yönetiminin bu anlamsız, mantıksız daha önemlisi yararsız iddialara bir son verebileceğini düşünüyor ve bekliyorum. Sonuç olarak tüm partilerin, özellikle milliyetçi ve milliyetçilerin laik Kemalist versiyonu olan ulusalcı oylara talip olan partilere mensup politikacıların oy kazanmak, sempati toplamak için de olsa toplumun huzuru ve geleceği için nefret söylemlerinden uzak durmaları, her zaman aşırılığa savrulmaya eğilimli milliyetçi, ulusalcı duyguları tahrik etmemelerini bekliyoruz.
Murat Bebiroğlu
Eylül 2015

 



[iii] http://www.turkishnews.com/content/2015/04/27/hallacoglu-acikladi-iste-kurt-bilinen-unlu-ermeniler/
http://beyazgazete.com/haber/2015/8/20/mhp-den-terore-lanetleme-2835448.html
http://beyazgazete.com/haber/2015/8/20/mhp-konya-il-baskani-cicek-aciklamasi-2836104.html
http://www.yozgatyenigun.com/yuz-yillik-oyunun-arkasindaki-aktor-aciklanmali-makale,6615.html
http://www.kanalahaber.com/haber/gundem/turkiyede-1-milyon-kripto-ermeni-var-249967/
http://www.analizmerkezi.com/yine-yalan-yine-iftira-yine-fatih-tezcan-hedefte-bu-kez-bahane-kamp-armen-ermeni-kamp-61452h.htm
http://www.kanalahaber.com/haber/analiz/hac-asala-pkk-savas-254363/http://www.kamugundemi.com/haber-60328-myp-bu-hayasiz-saldirilari-bitirelim.html
[iv] http://www.kanalahaber.com/haber/gundem/turkiyede-1-milyon-kripto-ermeni-var-249967/
[v]Anayasa Madde 66
[vi] http://www.kanalahaber.com/haber/analiz/hac-asala-pkk-savas-254363/
[vii]http://www.timeturk.com/bakan-dan-ermeni-pkk-li-aciklamasi/haber-50377

Yorumlar kapatıldı.