İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li AB Bakanı’na Ak Parti’den Sert Tepki!

Geçici Hükümette AB Bakanı olarak görev alan HDP’li Ali Haydar Konca’nın gazetecilerin Ermeni soykırımı sorusuna yaptığı “Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor” şeklindeki açıklamaya AK Parti’nin akademisyen kökenli Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’dan sert cevap geldi. “Bir Ermeni soykırımı var mıdır, yok mudur sualinin cevabı siyasetçilerden çok tarihçilere aittir” diyen Özdağ, “Bir gün Ermeni ile el ele bir gün Rum ’la bir başka gün Yunanla el ele olan geçici seçim hükümetinde AB Bakanlığı görevini yürüten Ali Haydar Konca ve diğer HDP’li Milletvekilleri şunu iyi bilsinler ki kendi ülkesine kendi milletine ihanet edenler iflah olmaz” şeklinde konuştu. (MHP’nin Halaçoğlu’su varsa Ak Partinin de Özdağ’ı var. Al birini… HYETERT)

Sözde Ermenilere soykırım yapılmıştır iddialarına Türkiye’nin uzun yıllardır ‘Arşivleri açalım tarihçiler bilim insanları karar versin’ dediğini hatırlatan Özdağ, “Bu gayet makul çağrıya bugüne kadar Ermeni cephesinden tek bir cevap gelmedi. Oysa bugün Ermeni diasporasından farklı düşünen sayısız tarihçi, araştırmacı var. Söz gelimi Levi, 1915’de aslında ne oldu isimli eserinde tarafların görüşlerini tek tek irdelemiş kesinlikle bir soykırım olmadığına karar vermiştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Soykırımla Türkiye’yi itham  edenler daha çok siyasal Kürtçü ve Ermenici çevreler. Bu işbirliği  bugün de devam ediyor. Mevlanazade Rıfat gibi dönemin Kürtçü! yazarlarının niçin Türkler soykırım yaptı dediğini iyi irdelemek, arka planını iyi anlamak lazım. İngiliz ve Rus belgelerine bakıldığında Doğu ’dan sürgüne giden Ermenilerin yollar da hep Kürt çeteleri tarafından saldırıya uğradığından söz edilir. Bu konuda sayısız telgraf, bilgi ve not vardır. Salahi R.Son ye l’ in Gizli Belgeler de Osmanlı Devleti’nin Son Dönemi ve Türkiye ’yi bölme çabaları isimli kitabı bu tip yazışmalarla doludur. Söz gelimi Clayton, Trotte r’ e gönderdiği mesajda şunları söylüyor: “Kürt çetelerden çok sıkıntı çeken Gavaz, Nurduz, Şattak ve öteki Ermenilerden  acil yardım dilekleri alıyorum” Yine mesela Ermeni yanlısı Lord Bryce Lord lar kamarasında yaptığı konuşmada şunları söylemiştir: “Kürt Çeteler  bu olaylarda başlıca rolü oynamışlardır.” Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Maksadım ermeni meselesini bir Kürt Türk meselesi haline getirmek değil. Ancak Çukurova’dan tehcire gidenlerden bir kişinin bile burnu kanamazken Doğudan gelenlerin katliamlara maruz kalması Batı ’da Kürt çetelerin saldırısı olarak nitelendirilmiştir. İşte Mevlanazade Rıfat ve çağımızda ki uzantıları Türkler soykırım yaptı derlerken ileride Kürtlere fatura edilme ihtimali büyük olan böyle bir olayın sorumluluğundan kurtulmak istiyorlar. Mevlanazade’nin tehcir kararı alınan toplantıda bende vardım dediği tarihte İstanbul’ da değil sürgünde olduğu dolayısıyla yalan söylediği daha sonra belgelerle ispatlanmıştır.”
1915’TE YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL MUKATELEDİR
“Aslında ne Türk’ün ne kürdün ne de bu Coğrafyada yaşayan herhangi bir topluluğun karıştığı bir soykırım yoktur” diyen Özdağ, “Osmanlı ’nın Balkanlarda yenilmesi, parçalanması Ermenileri cesaretlendirmiş, etnik temizlik yapmak bölgede çoğunluğu ele geçirmek için saldırganlaştırmıştır. Çevre köyler basılmış, Müslümanlar ermeni çeteleri tarafından  katliama uğramıştır. Kürt veya Türk aşiretlerin gösterdiği tepkiler yaşanan  acı trajedilerin bir sonucudur. Olan soykırım değil karşılıklı mukateledir” dedi.
MÜSLÜMAN KÜRTLER HDP’NİN OYUNUNA GELMEYECEK
Kendi ülkesine kendi milletine ihanet edenlerin hiçbir zaman iflah olmadığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “HDP-Ermenici! beraberliğinin tarihi seyrine ışık tutmak için sadece bir örnek vermekle yetineceğim: 1935 yılında Eriva n’da toplanan Kürdoloji kongresinde alınan kararlar bugün ki iş birliğini açıklar mahiyettedir. Alınan kararlar; Kürdü Türk Kültürünün tesirinden kurtarmak, ayrı bir Kürt Tarihi yazmak, Kürtlerle Yezidilerin, Ermenilerin arasında Irki münasebet kurmak, bir Kürdistan haritası yapmak, Kürtçede ki Lehçeleri birleştirip tek bir dil vücuda getirmek, gramer ve lügat hazırlamak, alfabeyi tespit etmektir. Demirtaş hala Eriva n’ın çizdiği yolda yürüyor ben inanıyorum ki Kürtler bu kirli yoldan gitmeyecekle r HDP’ye en güzel cevabı 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimde sandıkta vereceklerdir” dedi.
Teknokule.com

Yorumlar kapatıldı.