İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cennet – Cehennem Mağarası Tam Bir Doğa Harikası!

Cennet – Cehennem Mağarası Tam Bir Doğa Harikası!Mersin’de bulunan Cennet – Cehennem mağarasını hala ziyaret etmediniz mi? Seyahat açısından gezilip görülebilecek bir yer Cennet Cehennem mağarası. Doğal yollardan oluşan mağarada cennet mağarasına gidebilmek için 452 basamaklı merdiveni inmek gerekiyor.

Mersin’de bulunan Cennet – Cehennem mağarasını hala ziyaret etmediniz mi? Seyahat açısından gezilip görülebilecek bir yer Cennet Cehennem mağarası. Doğal yollardan oluşan mağarada cennet mağarasına gidebilmek için 452 basamaklı merdiveni inmek gerekiyor. Ağaçların arasından geçerek ineceğiniz 452 basamaklı merdivenin inmesi çok zevkli ancak çıkması biraz insanı yoruyor. Fakat aşağıya indiğiniz zaman göreceğiniz güzellikler buna değer. 

Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi yakınlarında bulunan Cennet-Cehennem Çökükleri, her yıl çok sayıda seyahat sever tarafından ziyaret ediliyor. Doğal yollardan oluşan bu iki büyük çukur, obruk, mağara ve çökük gibi isimlerle de anılıyor.
Akdeniz Bölgesi’nin genelinde izleri bulunan karstik yapının yıllar içerisinde yağmur ve doğal koşulların etkisiyle çökmesiyle meydana gelen bu iki çukur, bugün önemli bir turistik çekim merkezi. Kireç taşından oluşan platoda yer alan yapılar, farklı efsanelere konu olmaları nedeniyle de ilgi çekiyor.
Cennet Mağarasına inmesi ve çıkması insanı biraz yorsa da yolunuz Silifke’ye düştüğün bu doğa harikası obrukları görün. Cennet Mağarası’nın giriş kısmı tam bir yağmur ormanı izlenimi vermişti bana.
CENNET ÇÖKÜĞÜ MAĞARASI 
Yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonun etkisiyle çöken tavan, Cennet Mağarası’nı oluşturmuş.İçinin yemyeşil oluşu ve dibinde akarsuyun bulunuşu nedeniyle cennet deniliyor. Derinliği 70 metreye ulaşan mağaranın elips biçimdeki ağız kısmının çapları 250 ve 110 metre.
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!2.jpg
Çökük tabanın güney ucunda yer alan küçük kilise inanç turizmi için önem taşıyor. Kilise girişindeki kitabede yer alan bilgilere göre bu kilisenin 5. yy’da Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı belirtiliyor. Özellikle bölgeyi ziyaret eden Hristiyanların ilgisinde olan Meryem Ana Kilisesi’nin çatısının bulunmaması ilginç bir özellik olarak kabul ediliyor.
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!3.jpg
Cennet Çöküğü’ne 452 basamaklı taş bir merdivenle iniliyor. Kilise 300. basamakta bulunuyor. Denizden yüksekliği 135 m. olan bu çöküntü içine, Romalılar devrinden kalma antik bir merdivenle iniliyor.
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!4.jpg
Kiliseyi geçer geçmez herkesi etkileyen mitolojik yeraltı deresi sesi duyuluyor. Bu derenin karstik yapıyı aşarak Akdeniz’e ulaştığı tahmin ediliyor. 
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!5.jpg
CEHENNEM ÇÖKÜĞÜ
Cennet Obruğu’nun 75 m kuzeyinde yer alan Cehennem Obruğu da karstik zemin yapısının erozyona uğraması ile oluşmuş. İçerisine inilmesi mümkün olmayan obruğun ağız çember çapları 50 ve 75 m, derinliği ise 128 metreye ulaşıyor.
Adrenalin duygusunu hissetmek isteyenler, özel ekipmanlarla mağaraya inme denemeleri yapıyor. Mağarayı yukarıdan izlemek için geniş bir seyir terası bulunuyor.
Doğal yollarla oluşmuş Cennet ve Cehennem Çökükleri Narlıkuyu, Silifke yakınlarında bulunuyor. Silifke’ye 22, Mersin Kız Kalesi’ne 7 km’lik mesafede bulunan mağaralar, birçok farklı hikaye ve efsaneye konu olmuş.
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!6.jpg
Mitolojiye göre, Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağı’nın altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda bekletmiş.
CENNET CEHENNEMİN GÜNEYİNDE ‘ASTIM MAĞARA’SI
Cennet Ve Cehennem Çökükleri’nin hemen yanında bulunan, 15 metre derinliğindeki Astım Mağarası ise, Cennet-Cehennem’in biraz daha güneyinde bulunuyor. Spiral biçimindeki dik aşağı inen demir merdivenlerden inerek mağaraya giriyorsunuz.
cennet---cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi!7.jpg
Mağara içerisinde etkileyici sarkıtlar ve dikitler var. Dilek-Astım Mağaraları, astım hastalığına iyi geldiği ve burada dileklerin kabul edildiğine inanıldığı için ilgi çekiyor. İçerisinin 15 derece ve yüksek nemli olduğu mağaralara kalp ve tansiyon hastalarının girmesi tavsiye edilmiyor. Adından da anlaşılacağı gibi mağara havasının astımlılara iyi geldiği söyleniyor.
CENNET CEHENNEM MAĞARASINA NASIL GİDİLİR?
Cennet-Cehennem Obrukları, Silifke’den 22 km, Mersin Kızkalesi’nden 7 km uzaklıkta bulunuyor. Silifke-Mersin karayolunun 20. km’den kuzeye ayrılan 2 km kadar uzayan dağ yoluyla ulaşılıyor. Yol boyunca çok sayıda küçük kafe ve restoranlar sıralanıyor.
Astım Mağarası’na dinlenme yerindeki bir cafenin içerisinden giriliyor. Burada sac kavurma, Mersin’e özgü sıkma gözleme ve bol köpüklü yayık ayranı içilebilir, nefisti. Narlıkuyu ise balık restoranlarıyla ünlü.
Silifke konaklama tercihi olarak da Altınorfoz Otel en uygun seçim. Yine Anamur’dakiÜnlüselek Otel de konakladığım yerlerden biriydi. Eğer Mersin merkezde konaklayacaksanız otel tavsiyem HostaPark Otel veya Sultaşa Otel.
Mersin gezilecek yerleri ile ziyaretçilere birbirinden farklı seçenek sunuyor. Şehirde, klasik deniz-kum-güneş tatilinin yanı sıra tarihi, kültürel değerleri kapsayan zamanda yolculuk da mümkün. 
http://www.canlihaber.com/cennet-cehennem-magarasi-tam-bir-doga-harikasi-100871h.htm

Yorumlar kapatıldı.