İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kamp Armen için kamulaştırma modeli

Kenan Butakın
Vatan’ın Ulusoy İnşaat şirketinden edindiği son bilgilere göre ise ‘Kamp Armen’ için yeni bir çözüm üzerinde çalışılıyor. Buna göre, arazinin bir bölümü veya tamamının kamulaştırılması söz konusu olabilecek. Kamulaştırmanın ardından ise istimlak bedeli Ulusoy İnşaat’a ödenecek. Kamp Armen’in üzerinde bulunduğu arazi kamulaştırıldıktan sonra da devlet tarafından Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na hibe edilebilecek. Şirketin hukukçuların üzerinde çalıştığı modelin gerçekleşmesi halinde Kamp Armen arazisi ile ilgili sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

***
İade edilmeyen Kamp Armen yetimhanesi arazisinin kamulaştırılması için çalışıldığı öğrenildi. İade talebiyle başlatılan nöbet 100. gününü doldurdu.
Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’le birlikte birçok yetime yuva olan Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi’nin (Kamp Armen) bulunduğu arazi, sahibi olan Ulusoy İnşaat CEO’su Fatih Ulusoy tarafından Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlanacaktı. Ancak mayıs ayında başlayan süreçte arazinin devri hâlâ gerçekleşmedi. Fatih Ulusoy, Haziran ayında  VATAN’a yaptığı değerlendirmede, “Ne iptal ettik ne verdik. Karmaşık bir durum ama bu netleşecek” demişti.
100 gün geçti
Kamp Armen’in iadesi için başlatılan nöbet tutma kampansyası 100. günü geride bırakırken, VATAN’ın Ulusoy İnşaat şirketinden edindiği son bilgilere göre ise ‘Kamp Armen’ için yeni bir çözüm üzerinde çalışılıyor. Buna göre, arazinin bir bölümü veya tamamının kamulaştırılması söz konusu olabilecek. Kamulaştırmanın ardından ise istimlak bedeli Ulusoy İnşaat’a ödenecek. Kamp Armen’in üzerinde bulunduğu arazi kamulaştırıldıktan sonra da devlet tarafından Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na hibe edilebilecek. Şirketin hukukçuların üzerinde çalıştığı modelin gerçekleşmesi halinde Kamp Armen arazisi ile ilgili sorunlar da ortadan kalkmış olacak.
 Gönüllülere saldırı
 Kamp Armen’in yıkılmaması ve tapunun iade edilmesi için kampta 100 gündür nöbet tutan gönüllülerden 3’ünün saldırıya uğradıkları iddia edildi. Olay saat önceki gece yarısından sonra Tuzla’da bulunan Kamp Armen’in önünde meydana geldi. Saldırıya uğrayan Ensari Taşkaya olayı şöyle anlattı: “Arkadaşları yolcu etmek için otobüs durağına gittikten sonra dönüş yolunda faşistlerin saldırısına uğradık. İki arabayla geldiler 8-9 kişiydiler. ’Kamp Armen nerede?’ diye sordular. ’Ne için soruyorsunuz’ dediğimizde direkt böyle yumruk ve sopalarla bir saldırıyla karşılaştık.” Kamp Armen gönüllüsü Sarin Korkmaz da “Burada olmaya devam edeceğiz. Bu saldırının 100. günde olması bir tesadüf değil” diye konuştu.

http://www.gazetevatan.com/kamp-armen-icin-kamulastirma-modeli-854192-gundem/

Yorumlar kapatıldı.