İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Beni affedin Türkiye’yi çok seviyorum’

 Sakarya Üniversitesi bugünlerde evrensel kardeşlik vurgusu adına çok önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor. Dünya’nın dört bir yanından gelerek SAÜ çatısında buluşan yabancı öğrenciler Dünya barışı için yapılacakları Sakarya’da değerlendiriyor; kültürel diyaloglar kurarak Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Hayali tabuları yıkın İngiltere ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden gelen öğrencilerin yanı sıra, Ermenistan’dan gelen barış gönüllüleri de bu projede yer alıyor. Huzur ve kardeşlik için hayali tabuların yıkılması gerektiğine dikkat çeken grupta; Ermeni öğrencilerin Türkiye hakkındaki düşünceleri ise ayrıca dikkat çekiyor.

Burası bize farklılık kattı
Öğrenciler ‘Herkes İçin Herhangi Biri’ Projesi’yle Türkiye ile ilgili önyargılarının kırıldığını vurgularken; son derece samimi açıklamalarını paylaşıyor. Katılımcılardan Sirik Dokhoyan, “Türkiye ve Ermenistan bir müzakere sürecine girerse, gelecek nesillerde iki ülke arasında çok yararlı şeyler olacaktır.” derken; bir diğer barış gönüllüsü Victoria Muradyan ise düşüncelerini şöyle özetliyor; “Türkiye hayatımıza farklılık kattı. Burası bize güzel bir tecrübe sağladı.”
Affedin Türkiye’yi seviyorum
Ermeni öğrencilerden Donnie Greg’in kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı not ise Türk-Ermeni ilişkilerinin geldiği noktaya adeta ışık tutuyor. Donnie’nin mesajı önyargılara yönelik sitemleri dışa vururken; geleceğe dönük de pozitif bir tablo ortaya koyuyor; “Lütfen beni affedin ama Türkiye’yi gerçekten çok seviyorum.”
Kardeşlik bağı kurulsun istedik
Proje ekibinden Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Fatma Çakır, “Projede İngiltere, İtalya ve Ermenistan’dan öğrenci katılımcılarımız var. Bu katılımcıları bilerek seçtik. Ermenistan, İtalya ve İngiltere’nin bizim kültürümüzü bizim insanımızı tanımalarını istedik. Bir kardeşlik bağı oluşturmak istedik. Bu ülkeler bizim için çok önemliler.”
En önemli sorun: ötekileştirme
“Bizce geleceğin en önemli problemi su ve enerji değil; ırkçılık, ötekileştirme ve insan hakları ihlali üzerine olacaktır. O yüzden bunu önleyebilmek için karınca misali, ufak ufak sesimizi duyurabilmeye çalışıyoruz. Konumuz ırkçılık mı, savaş mı, ötekileştirme mi olsun diye düşünürken tüm bu konuları konuşabilmek adına dünya barışı adlı tema altında toplanmayı kararlaştırdık.”
‘whoever for everyone’
“Hedefimiz Sakarya Üniversitesi gibi görülebilir fakat Flashmob ve çeşitli çalışmalarla şehir merkezinde daha fazla insana ulaşmak. Ayrıca Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal mecralar üzerinden yaptığımız projeleri duyuruyoruz. Ayrıca bu mesajları alıp verirken yerel halkla etkileşim halindeyiz. Bu projelerin devam edeceğine eminiz. Bizi Facebook’la daha yakından tanıyabilirsiniz: ‘whoever for everyone’

 http://www.haber10.com/haber/639283/#.Vc8NZfntmkp

Yorumlar kapatıldı.