İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dikran Altun: Ermenistan’a ulusal hava operatörü gerekli

İstanbul’lu Ermeni işadamı, Türk «Tower» Turizm firması sahibi, Türk Atlas Jet firması İstanbul-Erivan seferleri organizatörlerinden Dikran Altun, ʺİki havacılık firmamız vardı, iflas ettiler, şimdi de Air Armenia var, bunun da durumu iyi değil. Sormadım ancak, şimdi bir leasing firmasının Ermeni özel havacılık firmasına kirayla uçak vermesinin zor olacağı kanaatindeyim. Tek care, birinin kendi şahsi gücüyle getirmesi veya devletin teminat vermesinde. Şahıslar için mümkün birşey değil, onların arkasında devletin olması lazımʺ dedi.

***
Ulusal hava operatörü Ermenistan’a yabancı leasing firmalarıyla, hava ulaştırma firmaları ve hava limanlarıyla daha elverişli müzakereler yürütmede yardımcı olur. NEWS.am muhbairine görüş İstanbul’lu Ermeni işadamı, Türk «Tower» Turizm firması sahibi, Türk Atlas Jet firması İstanbul-Erivan seferleri organizatörlerinden Dikran Altun’dan geldi.
ʺİki havacılık firmamız vardı, iflas ettiler, şimdi de Air Armenia var, bunun da durumu iyi değil. Sormadım ancak, şimdi bir leasing firmasının Ermeni özel havacılık firmasına kirayla uçak vermesinin zor olacağı kanaatindeyim. Tek care, birinin kendi şahsi gücüyle getirmesi veya devletin teminat vermesinde. Şahıslar için mümkün birşey değil, onların arkasında devletin olması lazımʺ dedi.
İkinci sebep, özel müteşebbisin piyasa gerekçeleriyle seferleri kapatması durumunda uçuşların kesintisiz olmasını temin için yedek operatörün olması zorunluluğu.
Altun şunları kaydetti:
ʺBu yarın ülke bu veya şu özel firmanın elinde kalmaması için gerekli. Diyelim yarın özel müteşebbis önemli bir sefer açmak ister, ulusal operator halkın gidip gelmesi için uçağı koyar. Çünkü bu veya şu uçuş Dikran Altun veya bir diğerinin keyfi için değil, Ermeni yolcu için gerekliʺ.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/281117.html

Yorumlar kapatıldı.